Категорія
Новини
Дата

Втрати України через руйнування інфраструктури зросли за тиждень на $3,1 млрд – проєкт «Росія заплатить»

За останній тиждень прямі втрати економіки України через руйнування та пошкодження цивільної та військової інфраструктури зросли на $3,1 млрд. Загальна сума прямих задокументованих збитків інфраструктури на 26 квітня (на основі публічних джерел) досягла майже $88 млрд, або 2,6 трлн грн, свідчать результати проєкту «Росія заплатить».

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Загальні втрати економіки України через війну, враховуючи як прямі втрати, розраховані в цьому проєкті, так і непрямі втрати, коливаються від $564 млрд до $600 млрд, за спільними оцінками Мінекономіки та KSE.   
  • За 62 дні війни РФ проти України пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 23 574 км доріг, 32 млн кв. м житлового фонду. За останній тиждень зросла кількість пошкоджених або зруйнованих об’єктів і тепер становить 535 дитячих садочків, 866 закладів середньої, передвищої та вищої освіти, 231 медзаклад, 173 заводи та підприємства. 
  • Серед областей, де найбільше пошкоджено та зруйновано закладів освіти: Донецька, Луганська та Харківська області. Внаслідок війни в Донецькій області зруйновано та пошкоджено понад 30% навчальних закладів, у Луганській – понад 23%, у Харківській – майже 19%. У столиці таких понад 5%.
  • Найбільші втрати в загальній сумі прямих задокументованих збитків інфраструктури становлять витрати житлового фонду та активів підприємств. 40% від загальної кількості пошкоджених, зруйнованих чи захоплених житлових будинків та підприємств припадає на Донецьку область, 23% сконцентровані у Харківській області, 12% – у Чернігівській області та 8% – у Київській. 
Втрати України через руйнування інфраструктури зросли за тиждень на $3,1 млрд – проєкт «Росія заплатить» /Фото 1

Контекст

За попередній тиждень прямі втрати економіки України через руйнування та пошкодження інфраструктури зросли на $4,45 млрд. Загальна сума прямих задокументованих збитків інфраструктури на 18 квітня складала $84,8 млрд.

Група Світового банку оцінює фізичні збитки будівлям та інфраструктурі України, завданих військовою агресією РФ, приблизно в $60 млрд. 

Представники G7 схвалили відкриття багатостороннього донорського рахунку МВФ для України та заяву ЄС про створення Трастового фонду солідарності з Україною, а також підтримують пакет підтримки для України від групи Світового банку та «пакет стійкості» від ЄБРР.

На післявоєнне відновлення України знадобиться щонайменше $600 млрд, заявляв премʼєрміністр Денис Шмигаль.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні