Категорія
Новини
Дата

FTX вимагатиме від суду дозволу на продаж частини бізнесу та захисту конфіденційності клієнтів

Криптобіржа FTX звернеться до суду з питань банкрутства США з проханням дозволити їй продати на аукціоні частину свого бізнесу та не розголошувати імена клієнтів, поки вона працюватиме над поверненням їм коштів, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • FTX звернеться до судді з питань банкрутства США Джона Дорсі в Делавері з проханням схвалити процедури продажу дочірніх компаній LedgerX, Embed, FTX Japan і FTX Europe. Залучені кошти збанкрутіла біржа планує спрямувати на виплати клієнтам, які втратили мільярди доларів.
  • Чотири компанії, які FTX має намір продати, є відносно незалежними від ширшої групи FTX, і кожна з них має власні відокремлені клієнтські рахунки та окремі команди управління, свідчать судові документи FTX.
  • Зазначається, що довірена особа Мінюсту США виступає проти продажу афілійованих з FTX компаній до того, як буде проведено розслідування масштабів шахрайства.
  • Окрім втрачених коштів клієнтів крах компанії потенційно коштував інвесторам мільярди доларів, зазначає агентство. Імена деяких з цих інвесторів були розкриті в судовій заяві в понеділок, включаючи зірку американського футболу Тома Брейді, колишню дружину Брейді, супермодель Жизель Бюндхен і власника New England Patriots Роберта Крафта. FTX попросила не розкривати імена своїх клієнтів принаймні шість місяців.
  • Компанія заявила, що правила про банкрутство, які вимагають розкриття інформації про кредиторів, можуть наражати їх на шахрайство і порушувати закон про конфіденційність.
  • Запит FTX підтримали офіційний комітет кредиторів і спеціальна група клієнтів FTX.

Контекст

FTX подала заяву про банкрутство, а Бенкман-Фрід пішов із посади гендиректора 11 листопада, коли його компанії не вдалося забезпечити собі порятунок після сильного тижневого дефіциту ліквідності. FTX переказала того ж дня мільярди доларів клієнтських коштів компанії Alameda Research, що також належить Бенкману-Фріду.

Призначені після краху FTX керівники заявляють, що на «руїнах» криптобіржі Сема Бенкмана-Фріда виявили дуже мало готівки та криптовалюти – близько $560 млн і $740 млн відповідно. Хоча перед крахом зобовʼязання FTX перевищували $9 млрд.

Федеральна прокуратура США відкрила справу проти засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда за маніпуляції з двома криптовалютами минулої весни. 13 грудня Сема Бенкмана-Фріда заарештували на Багамах.

Американські регулятори звинуватили його в реалізації багаторічної схеми обману інвесторів. Комісія з цінних паперів і бірж повідомила, що Бенкман-Фрід ошукав інвесторів на більш як $1,8 млрд.

Засновника FTX екстрадували до США, він постане перед американським судом. Технічний директор FTX Гері Ван та голова Alameda Research Керолайн Еллісон визнали провину в шахрайстві та виявили готовність співпрацювати зі слідством.

Минулого тижня Бенкмана-Фріда звільнили під заставу в $250 млн. Йому було наказано залишатися в будинку своїх батьків у Пало-Альто, штат Каліфорнія.

Клієнти FTX подали колективний позов до суду у справі про банкрутство, намагаючись стати першими у чергу на відшкодування коштів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні