Дональд Туск, прем'єр-міністр Польщі /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

«Його заяву не зрозуміли, таких ідей немає». Посол Польщі пояснив слова Туска про можливість призупинення торгівлі з Україною

Дональд Туск, прем'єр-міністр Польщі Фото Getty Images

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск не має планів та ідей призупиняти торгівлю між Польщею та Україною. У цьому запевнив в інтерв’ю Forbes Ukraine посол Польщі в Україні Ярослав Гузи.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти:

  • 28 лютого Туск заявив, що уряди обох країн нібито ведуть переговори про тимчасове закриття кордону для призупинення торгівлі – і це було б болючим для обох сторін. В українському уряді заперечили факт таких переговорів.
  • Було нерозуміння заяви Туска, пояснює Гузи. «Це обговорювалось як потенційна ситуація, а не як прийняття рішення. Медіа підхоплюють такі речі, а потім громадськість розгублена», – каже посол.
  • Польська громадськість усвідомлює, що таке рішення було б болючішим для Польщі, за словами посла. Оскільки Польща має позитивне сальдо у торгівлі з Україною.
  • Слова Туска – це не ідея закриття кордону для торгівлі, переконує посол. Це було б складно для обох країн. «На кордоні достатньо проблем. Не треба, щоб вони зростали до рівня закриття кордону для торгівлі в цілому. Від премʼєр-міністра Туска не було жодних таких ідей», – підсумовує він.

Контекст:

Прикордонна криза між Польщею та Україною триває понад рік: протести то вщухають, то набирають нових обертів, кордон блокували як польські перевізники, так і фермери. Наразі кордон блокують польські фермери, їхні актуальні вимоги більше стосуються невдоволення аграрною та зеленою політикою ЄС. Деталі кризи читайте у хронології польсько-української кризи від Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні