Дональд Туск, прем'єр-міністр Польщі /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

«Його заяву не зрозуміли, таких ідей немає». Посол Польщі пояснив слова Туска про можливість призупинення торгівлі з Україною

1 хв читання

Дональд Туск, прем'єр-міністр Польщі Фото Getty Images

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск не має планів та ідей призупиняти торгівлю між Польщею та Україною. У цьому запевнив в інтерв’ю Forbes Ukraine посол Польщі в Україні Ярослав Гузи.

Ключові факти:

  • 28 лютого Туск заявив, що уряди обох країн нібито ведуть переговори про тимчасове закриття кордону для призупинення торгівлі – і це було б болючим для обох сторін. В українському уряді заперечили факт таких переговорів.
  • Було нерозуміння заяви Туска, пояснює Гузи. «Це обговорювалось як потенційна ситуація, а не як прийняття рішення. Медіа підхоплюють такі речі, а потім громадськість розгублена», – каже посол.
  • Польська громадськість усвідомлює, що таке рішення було б болючішим для Польщі, за словами посла. Оскільки Польща має позитивне сальдо у торгівлі з Україною.
  • Слова Туска – це не ідея закриття кордону для торгівлі, переконує посол. Це було б складно для обох країн. «На кордоні достатньо проблем. Не треба, щоб вони зростали до рівня закриття кордону для торгівлі в цілому. Від премʼєр-міністра Туска не було жодних таких ідей», – підсумовує він.

Контекст:

Прикордонна криза між Польщею та Україною триває понад рік: протести то вщухають, то набирають нових обертів, кордон блокували як польські перевізники, так і фермери. Наразі кордон блокують польські фермери, їхні актуальні вимоги більше стосуються невдоволення аграрною та зеленою політикою ЄС. Деталі кризи читайте у хронології польсько-української кризи від Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні