Категорія
Новини
Дата

Росіянам заборонили вʼїзд до Чехії за туристичними візами ЄС

Чехія заборонила вʼїзд до країни росіянам із туристичними або студентськими візами. Відповідне рішення чеського уряду набуло чинності з 25 жовтня. Воно стосується віз, виданих будь-якою країною ЄС, повідомило Radio Prague.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Чехія приєдналася до країн Балтії, Польщі та Фінляндії, які вже закрили свої кордони для російських туристів у відповідь на вторгнення РФ в Україну.
  • За даними МЗС Чехії, щодня через міжнародний аеропорт до Чехії прибувають до 200 громадян Росії. Наразі особам, які прибувають на територію Чехії через зовнішні кордони Шенгенської зони, тобто через міжнародний аеропорт Чехії, з метою туризму, спорту чи культури буде відмовлено у вʼїзді.

Контекст

Чехія стала першою державою-членом ЄС, яка призупинила видачу віз громадянам Росії наступного дня після вторгнення в Україну. Заборона діє досі. Згодом Чехія запровадила її і для білоруських громадян, крім гуманітарних випадків.

Рада Європейського Союзу призупинила дію угоди про спрощення візового режиму з Росією, нові правила почали діяти з 12 вересня. Відтепер на громадян Росії поширюються загальні правила візового кодексу.

Рішення передбачає, що візовий збір збільшено з €35 до €80, також потрібно надавати додаткові документи, збільшується час оформлення візи та посилюються правила видачі багаторазових віз.

З 12 вересня росіяни можуть отримувати короткострокові візи до ЄС лише з гуманітарних та сімейних причин. Візи до ЄС також зможуть отримувати журналісти.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні