Категорія
Новини
Дата

Індонезія пропонує довгострокові візи для проживання на Балі туристам, на рахунках яких не менш ніж $130 000

Індонезія вирішила залучати заможних громадян з усього світу для довгострокового перебування. Країна пропонує візи на пʼять і 10 років тим, хто має на банківських рахунках не менш ніж 2 млрд рупій ($130 000), пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Прагнучи зміцнити свою економіку – найбільшу економіку Південно-Східної Азії, – Індонезія зосередилась на своїй козирній карті: Балі», – пише агентство.
  • Відповідні регуляційні документи були опубліковані 25 жовтня, вони набудуть чинності через 60 днів після публікації напередодні католицького Різдва (25 грудня).
  • Тож Індонезія доповнює перелік країн від Коста-Рики до Мексики, які пропонують довгострокове перебування для залучення професіоналів, багатих пенсіонерів та інших заможних людей.
  • «Це нефіскальний стимул для певних іноземців здійснити позитивний внесок в індонезійську економіку», – каже виконувач обовʼязків генерального директора з питань імміграції Відодо Екатьяхяна.
  • Час запуску віз збігається з різким зростанням кількості туристів, які прибувають до Індонезії, оскільки такі авіакомпанії, як Garuda Indonesia, відновлюють міжнародні рейси. Очікується, що майбутній саміт G-20 на Балі в листопаді приверне увагу світової громадськості до острова, окрім десятків тисяч делегатів.

Контекст

Нещодавно Рада Європейського Союзу призупинила дію угоди про спрощення візового режиму з Росією, нові правила почали діяти з 12 вересня. Відтепер на громадян Росії поширюються загальні правила візового кодексу.

До переліку «лояльних країн ЄС, які дотепер оформляли і продовжують приймати документи на візи під туристичні поїздки», належать Італія, Іспанія, Греція, Франція, Угорщина, Кіпр (національна віза, не Шенген). Більше не приймають документи від туристів Латвія, Литва, Естонія, Польща, Чехія, Словаччина, Данія, Бельгія та Нідерланди.

З 19 вересня Естонія закрила вʼїзд для російських туристів із шенгенськими візами, виданими будь-якими державами ЄС. Такі заходи запровадили всі країни Балтії та Польща.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні