Засновник збанкрутілої FTX не планує визнавати провину у нових звинуваченнях у США. Зокрема у підкупі чиновників на $40 млн /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Засновник збанкрутілої FTX не планує визнавати провину у нових звинуваченнях у США. Зокрема у підкупі чиновників на $40 млн

Getty Images

У четвер, 30 березня, засновник криптовалютної біржі FTX Сем Бенкман-Фрід, як очікується, не визнає себе винним за новими кримінальними звинуваченнями у США, які включають змову з метою порушення законів про фінансування виборчих кампаній і підкуп китайської влади, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • 31-річний Бенкман-Фрід раніше не визнав себе винним за вісьмома пунктами звинувачення в шахрайстві та змові з метою ймовірної крадіжки мільярдів коштів клієнтів FTX для покриття збитків свого хедж-фонду Alameda Research. Джерело, знайоме з цим питанням, повідомило Reuters, що він також планує не визнавати себе винним у новому обвинувальному висновку за 13 пунктами.
  • Нові звинувачення посилюють тиск на Бенкмана-Фріда, якому загрожує десятирічне тюремне увʼязнення, якщо його буде визнано винним на судовому процесі, який розпочнеться 2 жовтня.
  • Наприкінці лютого прокуратура висунула новий обвинувальний висновок за 12 пунктами, в якому докладно викладаються звинувачення у шахрайстві та звинувачення Бенкмана-Фріда у незаконному виділенні десятків мільйонів доларів на політичні кампанії в США через підставних спонсорів, що є частиною стратегії щодо купівлі впливу у Вашингтоні.
  • А у вівторок прокуратура розпочала оприлюднення ще одного обвинувального висновку, в якому Бенкмана-Фріда звинувачують у змові з метою порушення закону про боротьбу з хабарництвом шляхом організації платежу в розмірі $40 млн китайській владі для відновлення доступу до $1 млрд у криптовалюті на рахунках Alameda, які були заморожені.

Контекст

У листопаді FTX подала заяву про захист від банкрутства, заявивши, що не може повністю виплатити клієнтам, які внесли кошти на її біржу. Новий генеральний директор FTX Джон Рей заявив, що його головним пріоритетом є повернення активів для виплати FTX клієнтам.

Прокуратура звинуватила 31-річного Бенкмана-Фріда у крадіжці мільярдів доларів із коштів клієнтів FTX, щоб покрити збитки Alameda Research, та в отриманні десятків мільйонів доларів у вигляді незаконних політичних пожертв для зміцнення впливу у Вашингтоні. Наприкінці лютого Бенкману-Фріду висунули чотири додаткові звинувачення. Загалом їх уже 12.

Засновник FTX не визнав себе винним за вісьмома пунктами звинувачення. Його звільнено під заставу $250 млн. Бенкман-Фрід заперечує правопорушення та бореться за те, щоб не потрапити до вʼязниці до призначеного на 2 жовтня судового розгляду у справі про шахрайство.

Збанкрутіла криптовалютна біржа FTX переказала близько $2,2 млрд засновнику компанії Сему Бенкману-Фріду через повʼязані структури, повідомило нове керівництво компанії, пише Reuters. Платежі було здійснено переважно з хедж-фонду Alameda Research.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні