США звинуватили Бенкмана-Фріда у підкупі китайських чиновників на $40 млн /Forbes
Категорія
Новини
Дата

США звинуватили Бенкмана-Фріда у підкупі китайських чиновників на $40 млн

Forbes

США звинуватили колишнього виконавчого директора FTX Сема Бенкмана-Фріда у дачі хабара у розмірі $40 млн одному або декільком китайським урядовцям, йдеться в обвинувальному акті, поданому до федерального суду Манхеттена, пише Financial Times. Прокуратура стверджує, що засновник FTX зробив багатомільйонний платіж за розмороження рахунків.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Прокурори стверджують, що Бенкман-Фрід відправив хабар у криптовалюті китайським чиновникам, щоб відновити доступ до торгових рахунків, заморожених правоохоронними органами країни. Рахунки повʼязані з Alameda Research, дочірньою компанією FTX.
  • Нове звинувачення у хабарництві було додано до дванадцяти пунктів звинувачення, з якими вже зіткнувся колишній глава FTX, чия біржа зазнала краху в листопаді минулого року. Бенкман-Фрід був спочатку звинувачений у восьми кримінальних злочинах у грудні після екстрадиції зі свого будинку на Багамах.
  • Минулого місяця прокуратура розширила справу, включивши до неї звинувачення у шахрайстві з цінними паперами та змові з метою здійснення банківського шахрайства.
  • Згідно з останнім обвинувальним висновком, Бенкман-Фрід випробував безліч методів, щоб розморозити рахунки, повʼязані з Alameda Research, у тому числі найняв адвокатів для лобіювання інтересів компанії в Китаї.
  • Крім того, Бенкман-Фрід намагався використати особисту інформацію кількох осіб, не повʼязаних з FTX або Alameda, у спробі переказати кошти та обійти накази про заморожування, запроваджені китайською владою, стверджує прокуратура.
  • У обвинувальному висновку стверджується, що після кількох місяців невдалих спроб розморозити рахунки Бенкман-Фрід спрямував багатомільйонний хабар.
  • Згідно з обвинувальним висновком, за вказівкою Бенкмана-Фріда один співробітник Alameda надіслав інструкції з криптографічних платежів принаймні для частини виплати хабара іншим співробітникам Alameda.

Контекст

У листопаді FTX подала заяву про захист від банкрутства, заявивши, що не може повністю виплатити клієнтам, які внесли кошти на її біржу. Новий генеральний директор FTX Джон Рей заявив, що його головним пріоритетом є повернення активів для виплати FTX клієнтам.

Прокуратура звинуватила 31-річного Бенкмана-Фріда в крадіжці мільярдів доларів із коштів клієнтів FTX, щоб покрити збитки Alameda Research, та в отриманні десятків мільйонів доларів у вигляді незаконних політичних пожертв для зміцнення впливу у Вашингтоні. Наприкінці лютого Бенкману-Фріду висунули чотири додаткові звинувачення. Загалом їх вже 12.

Засновник FTX не визнав себе винним за вісьмома пунктами звинувачення. Він звільнений під заставу $250 млн. Бенкман-Фрід заперечує правопорушення та бореться за те, щоб не потрапити до вʼязниці до призначеного на 2 жовтня судового розгляду у справі про шахрайство.

Збанкрутіла криптовалютна біржа FTX перевела близько $2,2 млрд засновнику компанії Сему Бенкману-Фріду через повʼязані структури, повідомило нове керівництво компанії, пише Reuters. Платежі були зроблені переважно з хедж-фонду Alameda Research.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні