Категорія
Новини
Дата

Збитки української промисловості та логістики через агресію РФ сягнули $50 млрд – UkraineInvest

Прямі збитки української інфраструктури, промислових об’єктів та виробничої логістики зросли майже до $50 млрд, повідомив виконавчий директор Урядового офісу із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest Сергій Цівкач, пише «Укрінформ».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Через російську агресію в Україні постраждали приблизно 22,5% складських приміщень, повідомив Цівкач.
  • За його словами, до війни в Україні було загалом понад 2,5 млн кв. м складської інфраструктури, переважна більшість – у Київській області. Агресор повністю або частково знищив приблизно 382 000 кв. м складських площ, констатував Цівкач.
  • Він розповів, що частину зруйнованих логістичних комплексів уже відбудовано. Приміром, мережа супермаркетів «АТБ» почала відновлювати два свої складські приміщення, а компанія «РЛС» реконструює пошкоджені ворогом склади в Броварах.

Контекст 

Загальна сума збитків, завданих інфраструктурі України через повномасштабне вторгнення РФ, на лютий 2023 року сягнула $143,8 млрд. За оцінкою експертів проєкту KSE «Росія заплатить», продовжують зростати збитки таких сфер, як інфраструктура, освіта, енергетика, транспорт, торгівля та охорона здоров’я. 

В України наразі є понад 150 млрд грн, які ринок може освоїти для відновлення житла та критичної інфраструктури, повідомив в інтервʼю Forbes прем’єр-міністр Денис Шмигаль. У межах програми швидкого відновлення пріоритетними є відновлення енергомереж, розмінування, відбудова житла та критичної інфраструктури, а також програми підтримки бізнесу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні