Категорія
Новини
Дата

Зеленський відповів на петицію щодо зняття санкцій з Parimatch

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію щодо зняття санкцій з компанії Parimatch: доручив премʼєр-міністрові Денису Шмигалю опрацювати питання і «за наявності підстав вжити необхідних заходів реагування». Відповідь опубліковано під петицією на сайті президента України.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Автор петиції просив провести перевірку фактів та підстав, що стали причиною внесення до санкційних списків ТОВ «Паріматч», групи компаній Parimatch та окремих фізичних осіб, та скасувати санкційні обмеження.
  • 25 липня зʼявилася відповідь президента України на петицію, яку підтримали понад 25 000 українців. 
  • Президент звернувся до прем’єр-міністра з дорученням опрацювати це питання і за наявності підстав відреагувати. «Я звернувся до прем’єр-міністра України Шмигаля із пропозицією уважно опрацювати порушене в тексті петиції питання та за наявності підстав вжити необхідних заходів реагування», – йдеться у тексті. 
  • У пресслужбі Parimatch повідомили, що компанія готова співпрацювати з представниками влади та надавати всю необхідну інформацію для проведення перевірок.

Контекст

10 березня президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти 120 фізичних і 287 юридичних осіб, повʼязаних із гральним бізнесом. До списку потрапив український букмекер Parimatch.

12 березня «Паріматч» припинила операційну діяльність: платформа для клієнтів недоступна, сайт найбільшого букмекера України pm.ua заблоковано.

Коментуючи рішення РНБО, Parimatch заявила, що за два роки сплатила понад 850 млн грн податків, зборів і ліцензійних платежів до держбюджету України. Також компанія наголосила, що з початку війни бренд Parimatch припинив діяльність на території РФ, заборонив будь-яке використання бренда, технічних рішень компанії та будь-яку присутність на території країни-агресора. 

Згодом Parimatch скоротив 1100 співробітників в українських офісах. Звільнення, зокрема, стосуються працівників «Parimatch Україна» та IT-компанії GR8 Tech, колишньої Parimatch Tech, повідомив гендиректор холдингу Parimatch Максим Ляшко.

8 травня детективи БЕБ арештували рахунки трьох юросіб, які підконтрольні відомій букмекерській компанії. Загалом арештовано понад 166 млн грн. Слідство заявляє, що незаконна діяльність цих компаній призвела до ухилення від сплати податків майже на 1 млрд грн. Слідство не називає букмекерську компанію. Проте інформація, наведена БЕБ, свідчить, що, найімовірніше, це може бути найбільший підсанкційний букмекер «Паріматч».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні