Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

Нова місія підприємця. Вʼячеслав Запорожець будував «Епіцентри», а зараз – керує центром протезування важкопоранених захисників. Звідки він залучає гроші

5 хв читання

Вячеслав Запорожець /Артем Галкін для Forbes Ukraine

Колишній мільйонер В’ячеслав Запорожець (на фото третій ліворуч) зводив великі будмагазини та елітні котеджі, а тепер запускає благодійні проєкти. Фото Артем Галкін для Forbes Ukraine

Будівельний бізнес приніс В’ячеславу Запорожцю достатньо грошей, щоб мати дорогі авто, гелікоптер та яхту. Зараз головна його справа – центр протезування Tytanovi, який займається допомогою ветеранам зі складними ампутаціями. Він уже допоміг шістьом десяткам українських військових і не збирається збавляти оберти. Чому бізнесмен, який заробляв мільйони на будівництві гіпермаркетів в Україні та Казахстані, вирішив сконцентруватися на благодійності?

Ветеран Артем Дудченко проводить у спортивно-реабілітаційному центрі Tytanovi В’ячеслава Запорожця, 48, цілий день – готується до протезування обох ніг, які втратив рік тому під Роботиним. «Ціль – встати на ноги, щоб 1 вересня відвести доньку до школи», – каже Дудченко.

Запорожець 20 років займався будівельним бізнесом, але з початком великої війни пішов у системну благодійність: у 2022-му його фонд у партнерстві з київськими та дніпровськими лікарнями почав евакуювати поранених із зони бойових дій. Наступного року заснував Центр складного ендопротезування, остеоінтеграції та біоніки, який ставить протези ветеранам. А у липні 2024 року на базі закинутого київського заводу відкрив спортивно-реабілітаційний центр (Forbes не розголошує деталі з міркувань безпеки).

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд