Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

«Щонайменше 10‐річний тренд». Forbes зібрав найбільші приватні ініціативи, готові вкладатися в український miltech. Як це змінює обличчя оборонної індустрії

6 хв читання

«Щонайменше 10‐річний тренд». Forbes зібрав найбільші приватні ініціативи, готові вкладатися в український miltech. Як це змінює обличчя оборонної індустрії /ілюстрація Ілля Колесник для Forbes Ukraine

ілюстрація Ілля Колесник для Forbes Ukraine

В Україні зʼявився новий клас інвесторів, готових вкладати у мілітарні стартапи. Кого саме вони шукають?

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

«Танки, артилерію та міномети буде відкинуто як зброю війни», – заявив колишній CEO Google Ерік Шмідт у травневому інтерв’ю підприємцеві Пітеру Дімандісу. Причина – всюдисущі дрони, що змінили перебіг бойових дій в Україні.

Країни, що навчаться масово використовувати безпілотні апарати для оборони, розмірковує Шмідт, убезпечать себе від вторгнень. «Дрон коштує $5000 або менше, танк – $5 млн, коефіцієнт знищення такий, що танки просто не витримають», – аргументує Шмідт. Він не лише теоретизує. Техномільярдер, чиї статки Forbes оцінює у $25 млрд, оплачує розроблення мілітарних інновацій із власної кишені.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд