Категорія
Новини
Дата

Adobe планує вбудувати у відеоредактор Premiere Pro ШІ-сервіси, зокрема розробку OpenAI

Adobe знаходиться на ранніх стадіях отримання дозволу на використання сторонніх інструментів генеративного штучного інтелекту від OpenAI всередині свого програмного забезпечення для редагування відео Premiere Pro, про це компанія повідомила у понеділок.

Ключові факти

  • Додаток Adobe Premiere Pro широко використовується в теле- та кіноіндустрії. Компанія планує цього року додати в програмне забезпечення функції на основі штучного інтелекту, такі як можливість заповнювати частини сцен обʼєктами, згенерованими ШІ, або видаляти відволікаючі фактори.
  • Обидві ці функції будуть спиратися на Firefly, модель штучного інтелекту, яку Adobe вже впровадила у програмному забезпеченні Photoshop для редагування нерухомих зображень. В умовах конкуренції з боку OpenAI, Midjourney та інших стартапів Adobe прагнула виділитися, навчаючи свої системні дані Firefly, на які вона має повні права, і пропонуючи компенсацію користувачам у разі претензій з авторських прав.
  • Але Adobe також заявила у понеділок, що розробляє спосіб, що дає змогу користувачам використовувати сторонні інструменти OpenAI, а також стартапи Runway та Pika Labs для створення та використання відео в Premiere Pro.
  • Цей крок може допомогти Adobe, акції якої цього року впали приблизно на 20%, розвіяти побоювання Волл-стріт щодо того, що інструменти штучного інтелекту для створення зображень і відео ставлять під загрозу її основний бізнес.
  • Віцепрезидентка Adobe з маркетингу Діпа Субраманіам заявила, що Adobe ще не вирішила, як доходи, отримані від сторонніх інструментів штучного інтелекту, що використовуються на її програмній платформі, будуть розділені між Adobe та розробниками. Але Субраманіам зазначила, що у всіх відеороликах, створених за допомогою Premiere Pro, буде чітко зазначено, яка технологія ШІ використовувалася для їх створення, пише Reuters.

Контекст

У березні минулого року Adobe оголосила про «родину генеративних ШІ-моделей» під назвою Adobe Firefly і випустила перші два інструменти на їхній основі. Один із них працює як DALL-E, чи Midjourney, даючи змогу користувачам отримувати зображення за текстовим запитом. Інший інструмент генерує стилізований текст – щось на зразок WordArt, але зі штучним інтелектом.

Adobe планувала вбудувати генеративні інструменти у свої різні застосунки і послуги. У травні Аdobe додала технологію ШІ для створення зображень у своє флагманське програмне забезпечення для редагування Photoshop.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні