Adobe та Figma розірвали угоду про злиття на $20 млрд /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Adobe та Figma розірвали угоду про злиття на $20 млрд

Getty Images

Adobe та Figma оголосили про розірвання раніше анонсованого злиття компаній, йдеться у заяві розробника Photoshop. Adobe заплатить конкуренту Figma комісію за припинення співпраці у розмірі $1 млрд.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Adobe та Figma взаємно погодилися розірвати угоду, пояснивши це «відсутністю чіткого шляху для отримання необхідних дозволів регулюючих органів Європейської комісії та Управління з питань конкуренції Великої Британії».
  • «Adobe і Figma категорично не згодні з недавніми висновками регулюючих органів, але ми вважаємо, що в наших інтересах рухатися вперед незалежно», – сказав Шантану Нарайен, голова та генеральний директор Adobe. 
  • Компанії підписали документи про розірвання угоди та виплату Adobe раніше узгодженої компенсації.

Контекст

У вересні 2022 року Adobe, протягом багатьох років домінуюча компанія в галузі програмного забезпечення, такого як Photoshop та Illustrator для професійних дизайнерів, оголосила про купівлю Figma.

Figma заснували у 2012 році американські підприємці Ділан Філд та Еван Уоллес. Сервіс дозволяє проєктувати дизайн інтерфейсів у браузері багатьом користувачам у режимі реального часу. В останні роки Figma випередила конкуруючий продукт Adobe XD.

У листопаді у ЄС опублікували заяву з запереченнями проти угоди після поглибленого розслідування. Антимонопольні органи Брюсселя були стурбовані тим, що злиття може значно знизити конкуренцію на світових ринках у сфері поставок інтерактивних інструментів для проектування продуктів.

Антимонопольний регулятор Великої Британії (СМА) теж попереджав про шкоду для конкуренції в галузі програмного забезпечення для дизайну продуктів через цю угоду.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні