Категорія
Новини
Дата

Amazon виділить українським стартапам майже $1 млн на кредити для використання своєї хмари

Хмарний сервіс Amazon Web Services (AWS) надасть 52 українським стартапам $820 000 у кредитах на використання своїх хмарних технологій. Про це повідомила пресслужба фонду Flyer One Ventures, який організував ініціативу.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Стартапи Fuelfinance, Noty.ai, Party.space, JayJay та інші отримають по $25 000, інші 32 стартапи матимуть по $10 000. Відбирати проєкти допомагав Flyer One Ventures (його портфельні проєкти не брали участі у програмі).
  • «Через війну та економічну кризу стартапам буде дедалі тяжче залучати інвестиції, – цитують у релізі Олену Мажугу, інвестиційну директорку Flyer One Ventures. – Ця ініціатива в партнерстві з AWS на деякий час допоможе стартапам скоротити витрати».
  • Окрім користування хмарними технологіями, стартапи також зможуть поспілкуватися сам на сам із менторами з AWS. «Це завжди добре, коли є змога трохи скоротити витрати. Кредити AWS із цим допоможуть, – зазначила Альона Мисько, засновниця і СЕО Fuelfinance. – Те, що нас обрали у топ-20, ще раз доводить, що ми на правильному шляху».
  • Головні критерії відбору стартапів: українські засновники, компанія отримує більшу частину виторгу за межами Східної Європи і вся команда перебуває у безпеці в Україні або за її межами. Серед учасників ініціативи – компанії, які розробляють програмне забезпечення (25%), EdTech-стартапи (15%), розробники мобільних додатків та FinTech-стартапи (по 10%). Половина з них на стадії Seed, 45% – Pre-Seed, 5% – Series A.

Контекст

У червні повідомлялося, що хмарний сервіс Amazon Web Services допоміг українським міністерствам та підприємствам перенести в хмару понад 10 петабайтів даних. Тоді повідомлялося, що триває 61 міграція державних даних з України й очікується, що їх буде ще більше.

Зокрема ПриватБанк повністю переніс ІТ-системи з фізичного центру зберігання даних. Це дозволило компанії мінімізувати залежність від комп’ютерного обладнання, яке фізично присутнє в різних регіонах України та могло бути знищене під час війни. 

Український хмарний ринок у 2021-му виріс на 25%, підрахував De Novo, і досягнув $50 млн. Глобальний ринок у 2022-му, за оцінками Gartner, досягне $482 млрд. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні