Категорія
Новини
Дата

Американська Caterpillar продала активи у Росії

1 хв читання

Американський виробник техніки Caterpillar передав свої російські активи компанії, що належить вірменському інвестиційному фонду Balchug Capital, пише Reuters.

Caterpillar Inc призупинила роботу своїх виробничих потужностей у Росії у 2022 році, приєднавшись до низки іноземних компаній, які припинили діяльність у РФ після вторгнення до України.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Згідно з документами компанії, передачу активів завершено 14 червня.
  • Йдеться, зокрема, про завод спецтехніки в Ленінградській області (ТОВ «Катерпілар Тосно») та лізингової «дочки» (ТОВ «Катерпілар Файненшл»).
  • Контроль над двома російськими дочірніми компаніями Caterpillar перейшов до зареєстрованого в серпні 2022 року ТОВ «ПСК – Новые решения». Із початку червня основним власником (99%) ТОВ є вірменська інвестиційна компанія Balchug Capital. До цього співвласниками «ПСК – Новые решения» через ТОВ «Ромуальд» були Кирило Полішкін (99%) та Ян Вейцман (1%), які є колишніми топменеджерами Сбербанку. 

Контекст

Завод Caterpillar у Тосно працював з 2000 року, виробляючи позашляхові карʼєрні самоскиди та гідравлічні екскаватори під брендом Cat, а також компоненти для машин й обладнання, які компанія експортувала на свої європейські заводи. ТОВ «Катерпілар Файненшл» спеціалізується на лізингу спецтехніки.

У листопаді 2023 року президент Росії Володимир Путін схвалив купівлю активів Caterpillar компанією «ПСК – Новые решения». В указі Путіна та документах російської компанії умови угоди не розкриваються. В указі Путіна уточнювалося, що «ПСК – Новые решения» може купити 100% статутного капіталу компаній «Катерпілар Тосно» і «Катерпілар Файненшл» у відповідь на західні санкції.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд