Категорія
Новини
Дата

Американці довіряють Зеленському більше ніж будь-якому іншому світовому лідеру. Його підтримують 72%

Сім з десяти американців, або 72%, висловлюють довіру президенту України Володимиру Зеленському й підтримують його дії. Про це свідчить опитування Pew Research Center.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • Опитування свідчить про те, що старші американці набагато більше впевнені в лідерських здібностях Зеленського, ніж молодше покоління.
  • Американці з вищою освітою, особливо ті, хто має аспірантуру, також більш схильні довіряти українському президенту.
  • Демократи та ті, хто схиляються до Демократичної партії, частіше, ніж республіканці, довіряють Зеленському — 80% проти 67%.
  • Опитування проводилося 21-27 березня серед 3581 респондента.

Контекст:

В Україні з початком війни 93% українців підтримують діяльність Зеленського. Тоді як до війни — 41%.

Серед американців український президент отримав найвищий рівень довіри з-поміж інших світових лідерів. Так, більш ніж половина американців довіряють двом найвідомішим лідерам Європи: президенту Франції Еммануелю Макрону — 55%, і новому канцлеру Німеччини Олафу Шольцу — 53%. Американська впевненість у міжнародних здібностях Шольца на 10% нижча, ніж рейтинг колишнього канцлера Німеччини Ангели Меркель за останній рік — 63%.

Голова Китаю Сі Цзіньпін продовжує отримувати низькі рейтинги, і лише 15% американців висловлюють йому довіру. Рейтинги китайського лідера за останній рік не змінилися.

Президенту Росії Володимиру Путіну довіряє лише 6% дорослих американців. Це рекордно низький показник за майже 20 років. 77% американців взагалі не вірять Путіну.

Думки американців розділилися з приводу того, як їхній власний президент Джо Байден веде міжнародні справи: 48% довіряють йому, тоді як 52% — не дуже довіряють або взагалі не довіряють.

Американці довіряють Зеленському більше ніж будь-якому іншому світовому лідеру. Його підтримують 72% /Фото 1

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні