Категорія
Новини
Дата

Російська церква в Амстердамі першою відмовилася від відносин із Московським патріархатом через війну

Російська православна церква в Амстердамі першою із західних церков розриває відносини із Московським патріархатом через війну Росії проти України

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • На позачерговому засіданні парафіяльної ради священнослужителі Російської православної парафії Святого Миколая Чудотворця в Амстердамі заявили, що вони більше не можуть функціонувати у рамках Московського Патріархату та забезпечувати «духовно безпечне середовище» для вірних.
  • Православні отці Амстердама направили прохання митрополиту Бельгії, Нідерландів і Люксембургу Афінагору (Вселенський Константинопольський Патріархат) прийняти їх до своєї єпархії. 
  • Митрополит висловив готовність розглянути прохання і вимагатиме канонічно звільнення архієпископа Єлисея.
  • Парафіяльна рада вирішила підтримати цей крок. Пропозицію представлять ​​на спеціальних Загальних парафіяльних зборах 26 березня. 
  • У період перед Загальними парафіяльними зборами в храмі не буде богослужінь. 

Контекст

У неділю, 13 березня, російські окупанти нанесли авіаудар по Свято-Успенській Святогірській Лаврі в Донецькій області. У монастирі перебувають понад 500 біженців, з них 200 – діти.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні