Категорія
Новини
Дата

Apple планує оновити всю лінійку Mac за допомогою чипів, орієнтованих на ШІ – Bloomberg

Компанія Apple Inc., яка прагне підвищити мляві продажі компʼютерів, готується оновити всю свою лінійку Mac за допомогою нового сімейства процесорів M4 власного виробництва, пише Bloomberg. Оновлення принесе можливості штучного інтелекту та покращення памʼяті.

Ключові факти

  • Компанія, яка випустила свої перші компʼютери Mac з чипами M3 пʼять місяців тому, вже наближається до виробництва наступного покоління – процесора M4, за словами джерел. 
  • Новий чип буде представлений як мінімум у трьох основних варіантах, і Apple планує оновити з його допомогою кожну модель Mac, розповіли інформатори.
  • Apple планує випустити оновлені компʼютери, починаючи з кінця цього року і до початку наступного. Будуть нові iMac, 14-дюймовий MacBook Pro бюджетного класу, 14-дюймові та 16-дюймові MacBook Pro вищого класу та Mac mini – все з чипами M4. Але плани компанії можуть змінитися. 
  • Цей крок ознаменує швидке оновлення графіка iMac і MacBook Pro, оскільки обидві лінійки були оновлені тільки в жовтні. Востаннє Mac mini оновлювався у січні 2023 року.
  • Потім Apple планує випустити більше компʼютерів Mac з M4 протягом 2025 року. Це включає оновлення для 13-дюймового та 15-дюймового MacBook Air навесні, Mac Studio приблизно в середині року та Mac Pro пізніше – у 2025 році. 

Контекст

Випуск нових компʼютерів Mac здійснюється у критичний момент. Після піку в 2022-му продажі Mac впали на 27% минулого фінансового року, який закінчився у вересні. У святковий період виторг від компʼютерної лінії не змінився. Apple спробувала вдихнути нове життя в бізнес Mac, представивши M3 у жовтні минулого року, але ці чипи не принесли значного покращення продуктивності.

Apple також наздоганяє компанії у сфері штучного інтелекту, де вона вважається такою, що відстає від Microsoft Corp., Google Alphabet Inc. та інших технологічних колег. Нові чипи є частиною ширшої програми щодо впровадження можливостей штучного інтелекту у всі продукти компанії.

Компанія планує представити безліч нових функцій на червневій конференції розробників.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні