Категорія
Новини
Дата

Архітектор штаб-квартири Apple Норман Фостер створив план проєкту маніфесту Харкова

Першим кроком у відновленні Харкова після війни британський архітектор і дизайнер Норман Фостер назвав створення генерального плану міста. Про це повідомила пресслужба Харківської міської ради за результатами онлайн-наради щодо реконструкції міста.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Як повідомив Норман Фостер, він уже створив план проєкту маніфесту міста, який ще буде коригуватися.
  • «Першим кроком буде генеральний план міста, повʼязаний з регіоном, з метою обʼєднати найулюбленішу і найшанованішу спадщину минулого з найбажанішими та найзеленішими елементами інфраструктури та будівель — іншими словами, створити місто майбутнього зараз та планувати своє життя на десятиліття вперед», — сказав Фостер.
  • Він пообіцяв залучити до реалізації проєкту найкращих архітекторів та дизайнерів.

Контекст

Мер Харкова Ігор Терехов під час наради зазначив, що на 19 квітня у Харкові зруйновано близько 25% будинків. «Російська армія знищила багато адмінбудівель, будинків у центрі міста, житлові мікрорайони, серед яких особливо постраждали Пʼятихатки, Рогань, Північна Салтівка. Нещодавно у місті обстріляли три медзаклади. Тому після війни Харків потребуватиме нових обʼєктів соцсфери — лікарень, шкіл та дитячих садків», — йдеться у повідомленні.

За даними Міністерства з питань реінтеграції та тимчасово окупованих територій, на Харківщині 1700 пошкоджених або знищених багатоквартирних будинків. Крім цього, 57 медичних, 251 навчальний, 13 культурних закладів, 17 закладів соціального захисту та стільки ж промислових підприємств. Постраждала від російських снарядів культурна та історична спадщина міста. Всього близько 100 пам’яток культури та архітектури.

У квітні британський архітектор і дизайнер, лауреат Імператорської та Прітцкерівської премій Норман Роберт Фостер заявив, що готовий долучитися до відновлення Харкова. У його портфоліо Міжнародний аеропорт Гонконгу, Факультет права Кембриджського університету, Apple Park тощо.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні