Категорія
Новини
Дата

Архітектор штаб-квартири Apple Норман Фостер створив план проєкту маніфесту Харкова

1 хв читання

Першим кроком у відновленні Харкова після війни британський архітектор і дизайнер Норман Фостер назвав створення генерального плану міста. Про це повідомила пресслужба Харківської міської ради за результатами онлайн-наради щодо реконструкції міста.

Ключові факти

  • Як повідомив Норман Фостер, він уже створив план проєкту маніфесту міста, який ще буде коригуватися.
  • «Першим кроком буде генеральний план міста, повʼязаний з регіоном, з метою обʼєднати найулюбленішу і найшанованішу спадщину минулого з найбажанішими та найзеленішими елементами інфраструктури та будівель — іншими словами, створити місто майбутнього зараз та планувати своє життя на десятиліття вперед», — сказав Фостер.
  • Він пообіцяв залучити до реалізації проєкту найкращих архітекторів та дизайнерів.

Контекст

Мер Харкова Ігор Терехов під час наради зазначив, що на 19 квітня у Харкові зруйновано близько 25% будинків. «Російська армія знищила багато адмінбудівель, будинків у центрі міста, житлові мікрорайони, серед яких особливо постраждали Пʼятихатки, Рогань, Північна Салтівка. Нещодавно у місті обстріляли три медзаклади. Тому після війни Харків потребуватиме нових обʼєктів соцсфери — лікарень, шкіл та дитячих садків», — йдеться у повідомленні.

За даними Міністерства з питань реінтеграції та тимчасово окупованих територій, на Харківщині 1700 пошкоджених або знищених багатоквартирних будинків. Крім цього, 57 медичних, 251 навчальний, 13 культурних закладів, 17 закладів соціального захисту та стільки ж промислових підприємств. Постраждала від російських снарядів культурна та історична спадщина міста. Всього близько 100 пам’яток культури та архітектури.

У квітні британський архітектор і дизайнер, лауреат Імператорської та Прітцкерівської премій Норман Роберт Фостер заявив, що готовий долучитися до відновлення Харкова. У його портфоліо Міжнародний аеропорт Гонконгу, Факультет права Кембриджського університету, Apple Park тощо.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні