Raiffeisen Bank International потроїв прибуток у Росії у першому кварталі до €301 млн
Категорія
Новини
Дата

Raiffeisen Bank International потроїв прибуток у Росії у першому кварталі до €301 млн

2 хв читання

Австрійський Raiffeisen Bank International збільшив свої прибутки у РФ більш ніж утричі в першому кварталі, частково завдяки вищому процентному доходу, пише Reuters. У Росії прибуток після оподаткування становив €301 млн, порівняно з €96 млн роком раніше.

Ключові факти

  • «Група продовжить роботу над потенційними угодами, які можуть призвести до продажу або виділення Райффайзенбанку в Росії», – заявив RBI, опублікувавши прибуток, що перевищує очікуваний.
  • За даними RBI, вищий відсотковий дохід зафіксовано, незважаючи на 24-відсоткове падіння обсягів кредитування, зростанню доходів також сприяло зміцнення рубля.
  • Незважаючи на те що діяльність RBI у РФ зробила значний внесок у прибуток групи, через санкції все, що вона заробляє в Росії, залишається у її дочірньої компанії.
  • Зазначається, що чисельність співробітників «Райффайзена» у Росії зросла за квартал на 2,3%, до 9890 осіб, а кількість клієнтів скоротилася на 13%, до 3,2 млн осіб.
  • Європейський центральний банк наполягав на тому, щоб RBI згорнув свій високоприбутковий російський бізнес, повідомили джерела агентства, і австрійський банк заявляє, що працює над рішенням.

Контекст

Raiffeisen глибоко інтегрований у російську фінансову систему і є одним із двох іноземних банків у списку 13 «системно значимих кредитних організацій» російського Центрального банку. У березні Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло австрійську банківську групу Raiffeisen Bank International (RBI) до переліку міжнародних спонсорів війни, йдеться у повідомленні пресслужби. Рішення ухвалили через визнання групою так званих «Л/ДНР» та допомогу економіці РФ.

У Національному банку України заявили, що вважають неприпустимим, що частина міжнародних банків не ухвалила остаточних рішень про вихід із ринку РФ

Група Raiffeisen Bank International (RBI) відреагувала на заклик Національного банку України ухвалити остаточне рішення про вихід із ринку РФ. У групі повідомили, що розглядають «ретельний спланований вихід банку», а також визнали, що надають пільги російським військовим.

Головний фінансовий орган Європи заявив, що чинить тиск на банки єврозони, щоб вони скоротили свої ризики, повʼязані з роботою у РФ, навіть незважаючи на те, що вікно для продажу цих активів звужується.

Видання Falter писало, що група Raiffeisen Bank International (RBI) планує разом зі Сбербанком операцію із обміну активів в Росії та Австрії. Основна увага приділяється бізнесу RBI у Росії та Sberbank Europe, що базується у Відні, який було ліквідовано минулого року, а через санкції проти Росії його кошти не можуть бути виведені. У Національного банку України відреагували на цю інформацію і зазначили, що варіант обміну активами є неприйнятним.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні