Категорія
Новини
Дата

Бізнесмен Борис Кауфман вийшов із СІЗО під заставу в 129 млн грн

Бізнесмен Борис Кауфман, заарештований за підозрою у створенні злочинної організації, яка тримала під контролем чиновників Одеської міськради, вийшов під заставу 129 млн грн, пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «За Кауфмана внесено заставу як альтернативу арешту згідно з рішенням суду, його звільнено з-під варти», – повідомили у пресслужбі САП.
  • Раніше слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Ярослав Шкодін обрав запобіжний захід Кауфману у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 129 млн грн.
  • Після внесення застави Борис Кауфман зобовʼязаний дотримуватися низки обовʼязків, зокрема не покидати межі міст Києва та Одеси, не спілкуватися зі свідками та іншими підозрюваними, і буде змушений носити електронний браслет.

Контекст

5 грудня НАБУ і САП затримали трьох осіб за підозрою у створенні злочинної організації та вчиненні корупційних злочинів в Одесі. Серед затриманих – бізнесмен Борис Кауфман і його багаторічний партнер Олександр Грановський.

Кауфман володіє інвесткомпанією Vertex United, до складу якої входять активи готельного напряму («Брістоль», «Лондонська», «Президент-готель»), медіаактиви й інвестиційні проєкти. Також він співвласник найбільшої української дистрибʼюторської компанії TEDIS Ukraine. У 2013 році Vertex United купила в медіахолдингу Бориса Ложкіна і Геннадія Боголюбова медіапроєкт «Фокус».

Кауфман і Грановський є бізнес-партнерами. Вони керують кількома готелями через Vertex Hotel Group.

Бізнесменам повідомили про підозру як учасникам злочинної організації, яка тримала під контролем чиновників Одеської міськради. Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід бізнес-партнерові Кауфмана Алексу Боруховичу (раніше Олександр Грановський). Йому призначили тримання під вартою з альтернативою застави у 124 млн.

Слідство заявляє, що з осені 2021 року учасники злочинної організації контролювали питання забудови в Одесі, розпорядження коштами місцевого бюджету, а також діяльність комунальних підприємств та їх взаємодію з приватним сектором ринку. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні