Категорія
Новини
Дата

Антикризові кредити від НБУ з початку війни отримали 29 банків

Після початку війни до 3 березня 29 банків скористалися бланковим (беззаставним) рефінансуванням, яке надає Національний банк для підтримки. Загальна заборгованість банків по цим кредитам складає 20,2 млрд грн. Це менше 3% депозитів населення, повідомив Національний банк. НБУ також зменшить норматив обовʼязкового резервування і припинить тендери із розміщення депозитних сертифікатів на 14 днів для підтримки ліквідності банківської системи.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • Щоб підтримати ліквідність банківської системи, Нацбанк припинив тендери із розміщення депозитних сертифікатів на 14 днів
  • НБУ буде далі здійснювати тендери і надавати банкам рефінансування (у тому числі бланкове). «Тендери оголошуватимуться залежно від розвитку ситуації (зараз вони відбуваються щоденно)», – повідомляє НБУ.
  • Нацбанк скасує рішення, за яким банки мали збільшити нормативи обовʼязкового резервування.
  • Щоб банківська система функціонувала стабільно під час війни, НБУ просить розраховуватися карткою. «Операторів торговельних мереж та заправних станцій – не допускати жодних відмов у прийнятті безготівкової оплати», – написав Нацбанк.

Контекст

Впродовж 24-28 лютого обсяг коштів банківських рахунках зросли через перерахування зарплат та інших виплат в кінці місяця, повідомляє НБУ. Громадяни не знімають гроші з депозитів, тому що безготівкові операції доступні, а частина банків не працює у деяких регіонах.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні