Категорія
Новини
Дата

Блокада кордону. У Мінекономіки очікують на вирішення ситуації в наступні тижні

Міністерство економіки сподівається на вирішення ситуації на кордоні із Польще вже в наступні тижні, про це повідомила перший віцепрем’єр-міністр економіки Юлія Свириденко під час Export Credit Forum 2023, пише «Укрінформ». Вона закликала підприємців, які мають контрагентів у Польщі, вибудовувати діалог з польськими колегами.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Мінекономіки закликало підприємців, які мають контрагентів у Польщі, спілкуватися з ними, тим самим лобіюючи інтереси українських експортерів.
  • «Я сподіваюсь, що за рахунок тієї роботи, що проводиться з обох сторін, ми зможемо владнати цю ситуацію», – сказала вона.
  • Свириденко зазначила, що Федерацію роботодавців, Асоціацію легкої промистоловості та інші асоціації вже залучили «для того, щоб вони лобіювали інтереси українських експортерів, вибудовуючи діалог з польськими колегами». «Сподіваюсь, що в наступні тижні ми ситуацію вирішимо», – сказала віцепремʼєр. 

Контекст

З 6 листопада перевізники з Польщі розпочали страйк на кордоні з Україною, заблокувавши три пункти пропуску для проїзду вантажного транспорту: «Корчова – Краковець», «Гребенне – Рава-Руська» та «Дорогуськ – Ягодин».

28 листопада уряд Польщі вперше відреагував на блокаду кордону, зокрема, міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик надіслав листа віцепрем’єрові Олександру Кубракову, в якому закликав Україну виконати вимоги польських протестувальників.

У середньому один день простою через страйк на польсько-українських пунктах пропуску завдає одній українській компанії близько 1 млн грн втрат, підрахувала Європейська Бізнес Асоціація. За оцінкою Федерації роботодавців, наразі економіка зазнала понад €400 млн збитків від блокування кордону.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні