Категорія
Новини
Дата

URC 2023. CEO Лондонської фондової біржі розповів про ідею створити в Києві міжнародний фінансовий центр

1 хв читання

Лондонська фондова біржа залучена до дискусій щодо можливого створення міжнародного фінансового центру в Києві, заявив на Міжнародній конференції з відновлення України (URC 2023) у Лондоні CEO London Stock Exchange Group (LSEG) Девід Швіммер.

Ключові факти

  • Він не уточнив деталей проєкту. «Мета – долучення [Києва] до провідних міст світу як частини світового альянсу міжнародних фінансових центрів», – сказав Швіммер.
  • Також він зазначив, що LSEG веде перемовини з Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку щодо підтримки локального капіталу в Україні. 
  • «У найближчий час ми плануємо розглянути можливість подвійного лістингу, тобто лістингу акцій в Україні, а також на Лондонській біржі. Тобто ми забезпечимо доступ до внутрішнього та міжнародного капіталу», – зазначив Швіммер.
  • У наступному році Лондонська фондова біржа знизить плату за лістинг для українських підприємств, додав він. «Також ми будемо звільняти від додаткових платежів у випадку емісій, які гарантує український уряд», – уточнив CEO LSEG.

Контекст

У рамках конференції в Лондоні Велика Британія анонсувала «знаковий» пакет фінансової допомоги для України, який включатиме $3 млрд кредитних гарантій для Світового банку та понад $300 млн двосторонньої допомоги, йдеться в повідомленні на сайті британського уряду. Про таке рішення оголосив на Конференції з питань відновлення України, яка розпочалася 21 червня в Лондоні, британський премʼєр Ріші Сунак.

Також на конференції Україна та Європейський інвестиційний банк підписали меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці в проєктах відновлення, повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури. Документ передбачає виділення €840 млн на реалізацію цьогоріч пріоритетних проєктів відновлення інфраструктури України.

Сполучені Штати повідомили, що направлять Україні ще $1,3 млрд допомоги на відбудову енергосистеми та модернізацію інфраструктури, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен у Лондоні, пише Reuters.

Європейський Союз планує покрити 45% усіх потреб України у фінансуванні до 2027 року, повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на Ukraine Recovery Conference 2023 у Лондоні. Напередодні блок анонсував пакет фінансової допомоги Україні на €50 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні