Категорія
Новини
Дата

URC 2023. CEO Лондонської фондової біржі розповів про ідею створити в Києві міжнародний фінансовий центр

Лондонська фондова біржа залучена до дискусій щодо можливого створення міжнародного фінансового центру в Києві, заявив на Міжнародній конференції з відновлення України (URC 2023) у Лондоні CEO London Stock Exchange Group (LSEG) Девід Швіммер.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Він не уточнив деталей проєкту. «Мета – долучення [Києва] до провідних міст світу як частини світового альянсу міжнародних фінансових центрів», – сказав Швіммер.
  • Також він зазначив, що LSEG веде перемовини з Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку щодо підтримки локального капіталу в Україні. 
  • «У найближчий час ми плануємо розглянути можливість подвійного лістингу, тобто лістингу акцій в Україні, а також на Лондонській біржі. Тобто ми забезпечимо доступ до внутрішнього та міжнародного капіталу», – зазначив Швіммер.
  • У наступному році Лондонська фондова біржа знизить плату за лістинг для українських підприємств, додав він. «Також ми будемо звільняти від додаткових платежів у випадку емісій, які гарантує український уряд», – уточнив CEO LSEG.

Контекст

У рамках конференції в Лондоні Велика Британія анонсувала «знаковий» пакет фінансової допомоги для України, який включатиме $3 млрд кредитних гарантій для Світового банку та понад $300 млн двосторонньої допомоги, йдеться в повідомленні на сайті британського уряду. Про таке рішення оголосив на Конференції з питань відновлення України, яка розпочалася 21 червня в Лондоні, британський премʼєр Ріші Сунак.

Також на конференції Україна та Європейський інвестиційний банк підписали меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці в проєктах відновлення, повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури. Документ передбачає виділення €840 млн на реалізацію цьогоріч пріоритетних проєктів відновлення інфраструктури України.

Сполучені Штати повідомили, що направлять Україні ще $1,3 млрд допомоги на відбудову енергосистеми та модернізацію інфраструктури, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен у Лондоні, пише Reuters.

Європейський Союз планує покрити 45% усіх потреб України у фінансуванні до 2027 року, повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на Ukraine Recovery Conference 2023 у Лондоні. Напередодні блок анонсував пакет фінансової допомоги Україні на €50 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні