URC 2023. Україна залучила на фінансування бюджету $51 млрд із початку війни – Марченко /з особистого архіву
Категорія
Новини
Дата

URC 2023. Україна залучила на фінансування бюджету $51 млрд із початку війни – Марченко

з особистого архіву

З початку року Україні вдалося залучити на фінансування дефіциту держбюджету $20 млрд, повідомив міністр фінансів Сергій Марченко на Міжнародній конференції з відновлення України (URC 2023) у Лондоні. Загалом від початку війни залучили $51 млрд.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «На даний момент ми повністю профінансовані на цей рік. Нам вдалося залучити тільки в цьому році $20 млрд, якщо ми говоримо про початок війни – відтоді ми залучили $51 млрд», – заявив міністр.
  • За словами Марченка, це свідчить про те, що партнери підтримують Україну не лише щодо бюджетних потреб, а й у питаннях відбудови.
URC 2023. Україна залучила на фінансування бюджету $51 млрд із початку війни – Марченко /Фото 1

Інфографіка: Міністерство фінансів

  • Міністр додав, уряд України продовжує тримати макроекономічну та фінансову стабільність, йому вдалося знизити ставку інфляції до 15,3% за підсумками травня з 26,6% за підсумками 2022 року, а останні прогнози зростання економіки цього року становлять майже 3%.

Контекст

Єврокомісія пропонує зарезервувати для України в бюджеті ЄС €50 млрд на наступні чотири роки, повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на пресконференції у Брюсселі 20 червня.

Велика Британія анонсувала «знаковий» пакет фінансової допомоги для України, який включатиме $3 млрд кредитних гарантій для Світового банку та понад $300 млн двосторонньої допомоги, йдеться у повідомленні на сайті британського уряду. Про таке рішення оголосив на Конференції з питань відновлення України, яка розпочалася 21 червня в Лондоні, британський премʼєр Ріші Сунак.

На конференції в Лондоні Україна та Європейський інвестиційний банк підписали меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці в проєктах відновлення, повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури. Документ передбачає виділення €840 млн на реалізацію цьогоріч пріоритетних проєктів відновлення інфраструктури України.

Сполучені Штати направлять Україні ще $1,3 млрд допомоги на відбудову енергосистеми та модернізацію інфраструктури, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен у Лондоні, пише Reuters.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні