Категорія
Новини
Дата

Через «Дію» українці відкрили понад 500 000 бізнесів – Федоров

Українці відкрили автоматично через додаток «Дія» понад 501 186 нових фізичних осіб-підприємців з травня 2021 року, повідомив віцепремʼєр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, щогодини підприємців у країні більшає.

Ключові факти

  • Найпопулярніші сфери для фізичних осіб-підприємців – ІТ, онлайн-магазини, кафе та салони краси. 
  • За даними Мінцифри, більше бізнесів через застосунок відкривали жінки – 52%, а чоловіки – 48%. 
  • Серед регіонів за відкриттям ФОП у «Дії» в лідерах – Київ, Дніпропетровська та Харківська області.

Контекст

У 2020 році Мінцифри запустило реєстрацію бізнесу онлайн через портал «Дія». Відкрити ФОП можна було за 10 хвилин. Відтоді процес автоматизували, прибравши з нього людину-реєстратора, і скоротили за часом. Оновлену послугу Мінцифри презентувало на Diia Summit навесні 2021-го.

Після початку вторгнення РФ послуга була тимчасово недоступна, у березні 2022 року в Україні поновили автоматичну реєстрацію фізичних осіб-підприємців через застосунок «Дія». 

Станом на початок 2024-го у застосунку «Дія» доступні понад 30 сервісів і 14 документів. Кількість унікальних користувачів застосунку за минулий рік зросла до більш ніж 20 млн, повідомляло Мінцифри у січні. Незабаром у додатку «Дія» планують запустити можливість одружитися онлайн за допомогою відеозвʼязку. Водночас військового квитка та електронного кабінету призовника у «Дії» не буде, зазначав Федоров.

14 лютого Кабінет міністрів вирішив відкрити код мобільного застосунку «Дія» для розробників з інших країн, щоб вони могли на його основі робити свої застосунки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні