Категорія
Новини
Дата

Уряд дозволив відкрити код «Дії»

Кабінет Міністрів вирішив відкрити код мобільного застосунку «Дія» для розробників з інших країн, повідомило Міністерство цифрової трансформації. Тепер розробники зможуть на його основі робити свої застосунки.

Ключові факти

  • У відомстві зазначили, що відкриті дані використовує більшість розробників топових застосунків з усього світу, бо це допомагає розвинути та масштабувати продукт.
  • Згідно з повідомленням, дані українців залишатимуться в безпеці, адже буде створено тестовий простір без доступу до реєстрів з імітацією отримання інформації. «Відкривши код, звісно, ніхто не зможе отримати доступ до реєстрів та особливостей шифрування «Дії», – наголосив очільник Мінцифри Михайло Федоров.
  • За словами віцепремʼєра, застосунок «Дія» стане open-source продуктом.Тож з відкритим кодом і документацією його можна буде швидко експортувати в інші країни. 

Контекст

У застосунку «Дія» доступні понад 30 сервісів та 14 документів. Кількість унікальних користувачів застосунку за минулий рік зросла до більше ніж 20 млн, повідомляло Мінцифри у січні.

Незабаром у додатку «Дія» планують запустити можливість одружитися онлайн за допомогою відеозвʼязку. Водночас військового квитка та електронного кабінету призовника у «Дії» не буде, зазначав Федоров.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні