Категорія
Новини
Дата

ДБР змінило підозру екскерівнику Міненерго Ігорю Насалику

Державне бюро розслідувань (ДБР) змінило підозру колишньому очільнику Міністерства енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику, а його підлеглому повідомило про підозру у зловживанні з держмайном на 1,5 млрд грн, йдеться у релізі бюро.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Зокрема, працівники бюро повідомили про підозру колишньому керівнику одного з департаментів Міністерства енергетики, а колишньому керівнику відомства змінили кваліфікацію. 
  • «Через зловживання службовим становищем посадовців на користь одного з газових олігархів державному бюджету завдано збитків на майже 1,5 млрд грн», – повідомили у ДБР.
  • Слідчі встановили, що за вказівкою очільника міністерства підлеглий йому керівник департаменту укладав зі структурами відомого бізнесмена завідомо збиткові для держави угоди. 
  • Зазначається, що у порушення постанови Кабміну посадовці штучно «списували» кошти за експлуатацію державного майна.
  • За даними слідства, сума недоотриманих бюджетом надходжень за період з травня 2017 року до грудня 2020 року становить 1,49 млрд грн.

Контекст

Ігор Насалик обіймав посаду міністра енергетики та вугільної промисловості України з 2016 до 2019 року. У лютому Насалику було повідомлено про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

Зокрема, ДБР повідомило про підозру колишньому міністру, оскільки, за даними слідства, «його службова недбалість призвела до втрат бюджету на майже 1,5 млрд грн на користь одного з газових олігархів». УП і «Бабель» писали, що йдеться про підписання Насаликом угод з розмитнення на користь компаній, пов’язаних із Дмитром Фірташем.

Надалі за результатом розслідування колишньому міністру було змінено підозру на ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем) за вчинення злочину за попередньою змовою з колишнім керівником одного з департаментів Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. Санкція статті передбачає покарання до шести років позбавлення волі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні