Категорія
Новини
Дата

Девелопер Вагіф Алієв планує купити державну частку столичного ТРЦ Ocean Plaza

Власник ТРЦ Blockbuster Mall і Lavina Mall Вагіф Алієв має намір позмагатися за державну частку ТРЦ Ocean Plaza. В компанії Mandarin Plaza, яку контролює бізнесмен, заявили, що зацікавлені в купівлі ТРЦ. Про це йдеться в редакційному матеріалі Forbes.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • На початку жовтня в.о. голови Фонду держмайна Олександр Федоришин розповів Forbes, що ТРЦ Ocean Plaza хочуть продати щонайменше за 1,3 млрд грн. Приватизація відбудеться «якщо не в кінці цього року, то на початку 2024-го», сказав Федоришин. 
  • На запит Forbes Олександр Черніцький відповів, що вони зацікавлені в купівлі ТРЦ Ocean Plaza. «Ми завжди мали інтерес до Ocean Plaza і будуємо поряд колосальний ТРЦ саме для того, щоб вони працювали в синергії», – сказав голова правління компанії Mandarin Plaza, що керує обʼєктами Вагіфа Алієва
  • Вперше про спробу бізнесмена придбати ТРЦ Ocean Plaza стало відомо у 2019 році. «Я даю гарантію, що куплю Ocean Plaza і обʼєднаю її зі споруджуваним зараз ТРЦ Ocean Mall», – заявляв Вагіф Алієв. 
  • Недобудований ТРЦ Ocean Mall, розташований по сусідству з Ocean Plaza, Вагіф Алієв придбав у 2016-му у Василя Хмельницького. Сума угоди склала $20 млн. 

Контекст

20 березня колегія суддів ВАКС задовольнила адміністративний позов Мінʼюсту до російського олігарха Аркадія Ротенберга. Його називають близьким другом Путіна і саме з ним пов’язують будівництво Кримського мосту. В жовтні 2022 року до Ротенберга було застосовано санкції РНБО.

Суд вирішив стягнути в дохід держави частку у розмірі 100% статутного капіталу ТОВ «Авангард-Віларті», право на яку зареєстроване компаніями «Оушен Плаза Проджект (Кіпр) ЛТД» (Ocean Plaza Project (Cyprus) Limited) та «Ітодер Інвестментс Лімітед» (Ethoder Investments Limited).

Також стягнуто частку у розмірі 66,65% статутного капіталу ТОВ «Інвестиційний союз «Либідь» (власник ТРЦ Ocean Plaza), право на яку зареєстроване за ТОВ «Авангард-Віларті».

У червні Кабмін передав частку Ротенберга в Ocean Plaza Фонду держмайна і доручив приватизувати цей актив. Отримані кошти планують спрямувати до фонду ліквідації наслідків російської збройної агресії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні