Категорія
Новини
Дата

Додаток нової соцмережі від засновника Twitter Джека Дорсі зʼявився у Google Play

Додаток нової соцмережі Bluesky, яка розробляється за участі засновника Twitter Джека Дорсі, дебютувала у Google Play, пише The Verge. Для реєстрації в мережі все ще потрібен код-запрошення.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У додатку є пошук користувачів і можливість підписуватися на них. Користувачі можуть створювати публікації та прикріплювати до них зображення, а також багато іншого. 
  • Платформа поки що знаходиться на стадії бета-тестування, тому спільнота нараховує близько 25 000 користувачів. Наразі ще відсутня функція обміну особистими повідомленнями.

Контекст

Проєкт Bluesky було започатковано у 2019 році за підтримки Twitter, яку очолював Джек Дорсі. Початковою метою проєкту була розробка нового стандарту децентралізованих соцмереж. 

У 2021 році Bluesky отримала незалежність, ставши одним із перспективних клонів Twitter, актуальних після купівлі платформи Ілоном Маском

Платформа надає користувачам можливість самим визначати режим взаємодії із соцмережею, включаючи асортимент і навіть маркетплейс рекомендаційних алгоритмів.

Автори проєкту ставлять завдання розробити ефективний механізм модерації, який важко реалізувати при децентралізованій моделі. Передбачається, що це буде мікс алгоритмів автоматичної фільтрації та модерації на рівні адміністрації платформи. 

Також планується, що користувачі зможуть вибирати додаткові схеми блокування, які допоможуть їм убезпечитись від неприйнятного контенту та контактів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні