Категорія
Новини
Дата

Справа про втручання у вибори. Експрезидент США Дональд Трамп планує здатися поліції у штаті Джорджія

Експрезидент США Дональд Трамп заявив, що в четвер, 24 серпня, він здасться поліції штату Джорджія для предʼявлення йому звинувачень у справі про втручання у вибори 2020 року, відмовившись від застави у $200 000 та інших умов звільнення, пише CNN.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Ви можете у це повірити? У четвер я поїду в Атланту, штат Джорджія, щоб мене заарештували», – написав Трамп у соцмережі Truth Social. 
  • Допис експрезидента США зʼявився за кілька годин після того, як йому призначили заставу в розмірі $200 000.

Контекст

Справа про втручання у вибори в окрузі Фултон стала першим випадком, коли умови звільнення Трампа включали грошову заставу та заборону на залякування через соцмережі. 

Обвинувальний акт містить низку злочинів, які Трамп або його поплічники нібито вчинили до виборів 2020 року і після них – до вересня 2022-го. Їх підозрюють у наданні неправдивих свідчень законодавцям про фальсифікацію виборів і закликах посадовців штату Джорджія змінити результати голосування. 

Крім того, за твердженням слідства, обвинувачені намагалися зірвати виборчий процес, подавши фальшиві списки виборників.

На 98 сторінках перераховані 41 кримінальний пункт і 19 обвинувачених. Окрім Трампа, серед них – ексочільник апарату Білого дому Марк Медоуз, а також юристи Руді Джуліані та Джон Істман.

Загалом це вже четвертий кримінальний процес проти Трампа. Разом із ним обвинуваченими у справі проходять ще 17 осіб. 

Наразі Трампу висунули 91 обвинувачення у чотирьох кримінальних справах. До цього експрезидента США звинувачували у фальсифікації бізнес-звітності, незаконному зберіганні секретних документів та спробі зберегти владу після поразки на виборах.

Справи проти Трампа є історичним моментом в американській політиці: вперше колишньому президенту було висунуто звинувачення і він може бути притягнутий до відповідальності. 

Ситуація ускладнюється тим, що судовий розгляд, найімовірніше, продовжуватиметься, доки триває передвиборча кампанія Трампа, який намагається балотуватися на другий президентський термін.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні