Категорія
Новини
Дата

Ericsson планує масові звільнення, почне з 1400 співробітників у Швеції

Виробник телекомунікаційного обладнання Ericsson має намір скоротити близько 1400 робочих місць у Швеції в рамках ширшого плану зменшення витрат у всьому світі, повідомила компанія, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами двох джерел, близьких до цього питання, найближчими днями, ймовірно, оголошуватиметься про подальші скорочення кількох тисяч робочих місць в інших країнах.
  • Раніше компанія повідомила про плани скоротити витрати на 9 млрд крон ($880 млн) до кінця 2023 року, оскільки попит на деяких ринках, включаючи Північну Америку, зменшується.
  • Востаннє Ericsson робила серйозні скорочення в 2017 році, коли звільнила тисячі співробітників і зосередилася на дослідженнях, щоб вивести компанію зі збитків.
  • Компанія протягом кількох місяців вела переговори зі своєю профспілкою працівників у Швеції про те, як упоратися зі скороченням витрат.

Контекст

За даними консалтингової компанії Challenger, Gray & Christmas Inc., найбільша кількість скорочень робочих місць у 2022 році відбулася в технологічному секторі – 97 171 за рік, що на 649% більше, ніж у попередньому році.

У серпні шведський виробник телекомунікаційного обладнання Ericsson заявив, що найближчими місяцями поступово згортатиме діяльність у Росії в міру того, як виконає свої зобовʼязання перед клієнтами.

Згодом шведські ЗМІ повідомили, що продукція, щодо якої Ericsson отримала дозвіл на експорт до Росії, може бути використана з військовою метою. У компанії заявили, що її продукція призначена для використання з цивільною, а не військовою метою. Шведська влада опублікувала заяву, в якій йдеться, що винятки стосуються цивільного використання та цивільних кінцевих користувачів.

Вихід із ринку РФ виробників телекомунікаційного обладнання Nokia та Ericsson може завдавати шкоди мобільним мережам країни у довгостроковій перспективі, викликаючи погіршення звʼязку у звичайних росіян, заявили пʼять високопоставлених керівників телекомунікаційних компаній та інші джерела в галузі агентству Reuters. Галузеві джерела очікують, що розрив звʼязків із іноземними фірмами відкине російські комунікації на ціле покоління, тоді як решта країн світу просуваються вперед у розгортанні технологій 5G.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні