Категорія
Новини
Дата

ЄС запровадив нові санкції проти Ірану через військову допомогу Росії та Сирії

Нові санкції забороняють експорт із ЄС до Ірану компонентів, що використовуються під час виробництва безпілотних літальних апаратів, пише Bloomberg. Санкції також передбачають заморожування активів осіб за підтримку та участь у програмі іранських БПЛА.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • ЄС також включив у список шістьох іранців відповідно за військову підтримку Іраном війни Росії в Україні та сирійського режиму. Це наражає їх на заморожування активів, водночас забороняючи громадянам і компаніям ЄС надавати їм кошти. Вони не можуть вʼїжджати чи рухатися транзитом через території ЄС.
  • Ці заходи пішли за повідомленнями про те, що іранські безпілотники виготовляються з компонентів міжнародного походження, зокрема з Європи.

Контекст

Іран послідовно заперечує, що постачав зброю Росії, відтоді, як Москва розпочала повномасштабне вторгнення в Україну в лютому минулого року.

Росія та Іран вагаються з приводу співпраці, зокрема Москва утрималася від купівлі іранських ракет через побоювання, що союзники України у відповідь поставлять ракети великої дальності, пише Financial Times.

В інтервʼю Forbes очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що Росія налагоджує масове виробництво артилерійських снарядів. Це підтверджує те, що запасів снарядів немає. За його словами, уже два місяці російські угруповання живуть у режимі максимальної економії боєприпасів, водночас РФ намагається завезти з Ірану 20 000 снарядів

24 квітня стало відомо, що російські кораблі переправляють через Каспійське море велику кількість іранських боєприпасів для поповнення запасів під час вторгнення в Україну. За останні шість місяців вантажні судна перевезли понад 300 000 артилерійських снарядів і 1 млн патронів з Ірану.

Китайські деталі продовжують надходити до Ірану, забезпечуючи його програми безпілотників, незважаючи на зростаючий тиск з боку США з метою перекрити глобальний ланцюжок поставок, писало видання The Wall Street Journal у червні. Дані свідчать про те, як швидко Іран може допомагати РФ у війні проти України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні