Категорія
Новини
Дата

Єврокомісар з питань енергетики закликала країни блоку обмежити ціни на російський газ

1 хв читання

Комісар Європейського Союзу з енергетики Кадрі Сімсон звернулася до блоку із закликом ввести обмеження цін на російський газ. Також ЄС може запровати окрему цінову межу для газу, що використовується для виробництва електроенергії, пише Reuters.

Ключові факти

  • «Я твердо переконана, що нам потрібна межа цін на весь імпорт російського газу на рівні, який, як і раніше, робить його привабливим для експорту до Європи», – заявила Сімсон перед зустріччю міністрів енергетики ЄС.
  • Завтра урядовці зберуться, щоб обговорити різні варіанти боротьби із високими цінами на газ.
  • Сімсон сказала, що ЄС готовий запровадити окрему стелю цін безпосередньо на газ, що використовується для виробництва електроенергії. За її словами, ЄС також має вести переговори зі своїми постачальниками газу, щоб спробувати знизити ціни, і заявила, що, якщо це не вдасться, можлива ширша межа цін.

Контекст

Росія скоротила постачання газу до Європи після того, як Захід підтримав Україну і ввів санкції проти Москви за вторгнення, внаслідок цього країни змушені шукати альтернативні джерела постачання.

Наразі Європейська комісія запропонувала надзвичайні заходи ЄС, у тому числі збори за непередбачений прибуток з енергетичних компаній та скорочення споживання електроенергії.

Країни ЄС обговорюють ці пропозиції та прагнуть схвалити їх, коли міністри енергетики ЄС зустрінуться в пʼятницю на екстрене засідання.

Раніше цього місяця ЄС запропонував пакет екстрених заходів для боротьби зі зростаючими цінами на енергоносії, але виключив обмеження цін на газ. Уже тоді ця ідея розділила 27 країн-членів блоку.

Країни Європейського Союзу в середу, 28 вересня, знову розійшлися в думках щодо того, чи варто обмежувати ціни на газ у блоці. Так, Франція, Бельгія та 13 інших держав активізували свої заклики до цього кроку, проти виступили Німеччина, Нідерланди та Данія.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні