Категорія
Новини
Дата

Єврокомісія запропонувала скасувати на рік мита на весь український експорт – Шмигаль

Європейська комісія запропонувала призупинити на рік дію всіх імпортних мит на весь український експорт до ЄС, повідомив премʼєрміністр Денис Шмигаль.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Європейська комісія запропонувала призупинити на рік дію всіх імпортних мит на весь український експорт до ЄС. Це безпрецедентний жест підтримки, наголосив Шмигаль. ЄС ніколи раніше не вживав таких масштабних заходів щодо лібералізації торгівлі в жодній країні. 
  • Для українського бізнесу це відкриває додаткові можливості, а продукція стає конкурентоспроможнішою на європейському ринку, зазначив премʼєр. 
  • Уряд вже має домовленості і веде переговори з Польщею, Румунією, Литвою, Німеччиною та іншими країнами, щоб пустити український експорт через порти цих країн, додав Шмигаль.

Контекст

Велика Британія вже оголосила про скасування мит на всі товари з України. Напередодні про можливість скасування мит ЄС повідомили джерела Bloomberg.

ЄС є найбільшим торговельним партнером України, на якого припадало понад 40% товарообігу за підсумками 2019 року. Загальний обсяг торгівлі між ЄС та Україною досяг €43,3 млрд у 2019 році, при цьому експорт до ЄС склав €19,1 млрд. Основні статті українського експорту – залізо, сталь, аграрна продукція.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні