Категорія
Новини
Дата

Європарламент закликав світ до масштабного збільшення військової допомоги Україні

Депутати Європарламенту закликають усі країни та міжнародні організації беззастережно засудити фіктивні референдуми та спробу Росії захопити територію України. Про це йдеться у відповідній резолюції, ухваленій у четвер. Також депутати наголошують на необхідності збільшення військової допомоги Україні.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти.

  • Депутати Європарламенту заявляють, що результати фіктивних референдумів, проведених під дулом пістолета, з анексії Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей є недійсними, і закликають держави-члени прийняти додаткові жорсткі санкції, а також збільшити військову допомогу Україні.
  • «Депутати ЄП закликають країни-члени ЄС та інші країни, які підтримують Україну, значно збільшити свою військову допомогу, особливо у сферах, які вимагає український уряд. Резолюція закликає держави-члени, які «вагаються», надати свою справедливу частку необхідної військової допомоги, яка допоможе скоротити російсько-українську війну», – сказано в повідомленні.
  • Депутати Європарламенту закликали країни-члени та міжнародних партнерів запровадити додаткові суворі санкції проти РФ, підготувати швидку та рішучу відповідь, якщо Росія завдасть ядерного удару по Україні.
  • «Будь-яка спроба Росії представити атаки на окуповані території як напад на саму Росію, а отже, як підставу для ядерного нападу, є незаконною та безпідставною та не стримає Європейський Союз від подальшої допомоги Україні в її самообороні», – йдеться в повідомленні.
  • Депутати Європарламенту закликають до створення спеціального міжнародного трибуналу в справі про агресію проти України, «де Путін та всі російські цивільні та військові чиновники та їхні довірені особи, відповідальні за організацію, розвʼязання та ведення війни в Україні, будуть притягнуті до відповідальності». 
  • Також в Європарламенті засуджують військову мобілізацію в Росії та заходи, які примушують жителів тимчасово окупованих територій України служити в збройних чи допоміжних силах Росії, що заборонено Женевською конвенцією.
  • Насамкінець депутати звернулися до держав-членів ЄС із закликом посилити захист європейської критичної інфраструктури після пошкодження «Північних потоків».

 Контекст

20 вересня стало відомо, що в Кремлі планують провести фейкові референдуми про входження окупованих територій України до складу Росії з 23 по 27 вересня.

США ніколи не визнають анексію Росією частини окупованих територій України та змусять Москву платити ціну, якщо вона спробує це здійснити, заявив напередодні радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван. За його словами, «референдуми» не дадуть РФ переваги за столом переговорів з Україною.

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про часткову мобілізацію в РФ і погрожував ядерною зброєю, про це він сказав у своєму зверненні до росіян. За словами міністра оборони Сергія Шойгу, Росія планує мобілізувати 300 000 резервістів. За даними ЗМІ, йдеться про 1 млн осіб.

28 вересня стало відомо, що США закликали країни Європейського Союзу прискорити та збільшити фінансову підтримку України. Вашингтон часто контактував з Європейською комісією та державами-членами ЄС щодо необхідності «оперативно надати обіцяну економічну допомогу Україні», сказала одна з офіційних осіб США, додавши: «Ми повторюємо наш заклик до всіх партнерів України якнайшвидше надати обіцяну допомогу Україні, збільшити свої зобовʼязання та віддавати перевагу допомоги у вигляді грантів, а не кредитів».

Інший представник ЄС заявив, що премʼєр-міністр України Денис Шмигаль нещодавно зустрівся з президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем, щоб наголосити, що Києву необхідно близько €3,5 млрд на місяць. 

30 вересня Путін виступив перед Федеральними зборами і підписав незаконні договори про «прийняття до складу РФ» чотирьох нових суб’єктів: окупованих територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України.

4 жовтня президент України Володимир Зеленський офіційно визнав нікчемність актів, ухвалених у Росії, які порушують суверенітет і територіальну цілісність України.

Пентагон готується переглянути те, як США та їхні союзники навчають та оснащують українську армію. За словами кількох військових та представників адміністрації президента США, систему буде передано під єдине нове командування, що базується в Німеччині, його очолить високопоставлений генерал США, пише The New York Times.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні