Категорія
Новини
Дата

Європейський інвестиційний банк схвалив 669 млн євро негайної фінансової підтримки Україні

Правління Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) схвалило негайну фінансову підтримку Україні розміром 668 млн євро. Про це йдеться у пресрелізі ЄІБ.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Основні факти:

  • Додаткова фінансова та технічна підтримка України, сусідніх країн та країн ЄС допоможе впоратися зі збитками, повʼязаними з війною, та припливом біженців. Зокрема закупити продукти харчування, медикаменти та паливо для своїх громадян.
  • Негайна підтримка буде доступна протягом кількох днів.
  • «Перед лицем шокуючої військової агресії Росії я зворушений рішучістю, хоробрістю і мужністю українського народу, — цитуються слова президента ЄІБ Вернера Хойєра. — Це перша частина нашого екстреного пакету солідарності для України. Крім того, Банк шукає способи прискорити надання додаткових інвестицій у розмірі 1,3 млрд євро».

Контекст:

Банк також продовжить свої поточні ініціативи в рамках Надзвичайного пакета солідарності для України. Ідеться про фінансування критично важливих потреб в інфраструктурі України. Вони охоплюватимуть транспорт, енергетику, міський розвиток та цифрові інвестиції. «Ці гроші можуть бути доступні дуже швидко, як тільки українська влада зможе підписати поправки до існуючих контрактів», — ідеться в пресрелізі.

Інший напрям — допомога у відновленні всього, що зруйнувала російська армія. Банк профінансує життєво важливу ​​економічну та соціальну інфраструктуру. Для цього ЄІБ використовуватиме свій досвід у рамках Програми раннього відновлення України після російської агресії 2014 року. Тоді відбодували 238 проєктів муніципальної та соціальної інфраструктури, таких як школи та дитячі садки, лікарні та соціальне житло.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні