Категорія
Новини
Дата

ФДМУ готує до приватизації Дрогобицьку солеварню. Це єдиний виробник харчової солі в Україні

1 хв читання

Фонд державного майна України включив єдиний майновий комплекс державного підприємства «Солевиварювальний дрогобицький завод» до переліку об’єктів, які підлягають приватизації, повідомляє пресслужба ФДМУ. Згідно із повідомленням, підприємство піде на приватизацію, оскільки потребує розвитку.

Дрогобицька солеварня – найстаріше підприємство України, через війну тепер це єдиний виробник харчової солі. 

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Дрогобицька солеварня продовжує виварювати сіль за автентичною середньовічною технологією уже понад 700 років. 
  • Наразі підприємство є не лише промисловим обʼєктом, а й туристичним.
  • До єдиного майнового комплексу підприємства входить девʼять пам’яток архітектури місцевого значення. Пам’ятка може бути приватизована лише за умови укладення майбутнім власником з відповідним органом охорони культурної спадщини охоронного договору.
  • На сьогодні здійснюється підготовка об’єкта до приватизації. 
  • Торги відбудуться на електронній платформі «Прозорро.Продажі».

Контекст

У 2024 році ФДМУ має забезпечити надходження до держбюджету від продажу об’єктів приватизації на рівні 4 млрд грн. Гроші мають надійти з продажів державних обʼєктів малої та великої приватизації, які проводитимуться через систему «Prozorro.Продажі». Аби досягти таких показників, Фонд держмайна планує цьогоріч виставити на онлайн-аукціони понад тисячу обʼєктів малої приватизації. Це активи балансовою вартістю до 250 млн грн. 

Раніше заступник голови фонду Сергій Симонов повідомив, що уже створені аукціонні комісії для визначення стартових цін та умов продажу по 15 обʼєктах великої приватизації. У топі пропозицій: ОГХК, Демурінський ГЗК (санкційний актив), «Центренерго», ОПЗ, готель «Україна», Ocean Plaza (санкційний актив), «Індар», Уманський лікеро-горілчаний завод.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд