Категорія
Новини
Дата

Фільм «Дюна: Частина друга» вже зібрав близько $700 млн у світовому прокаті і став найкасовішим у 2024-му

Касові збори фільму «Дюна: Частина друга» продовжують зростати, в усьому світі вони наближаються до $700 млн, пише Variety. Це один із найбільших показників після пандемії COVID.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Науково-фантастична стрічка режисера Дені Вільньова зібрала $276 млн у Північній Америці та $419 млн за кордоном, внаслідок чого її глобальний збір сягнув $695,8 млн після восьми тижнів після релізу. 
  • Це доволі високий показник у часи після пандемії COVID. Лише п’ять фільмів у 2023 році, вісім – у 2022-му та п’ять – у 2021 році зуміли подолати позначку у $700 млн.
  • На цей момент «Дюна 2» є найкасовішим фільмом 2024 року у світовому прокаті. Крім США та Канади, найбільшими ринками є Велика Британія ($48,8 млн), Китай ($48,5 млн), Франція ($42,6 млн), Німеччина ($39,7 млн) та Австралія ($22,5 млн).
  • «Дюна: Частина друга» набагато перевершила першу частину 2021 року, яка заробила $433 млн і одночасно вийшла на HBO Max. 
  • Warner Bros. та Legendary Entertainment спільно продюсували та профінансували фільм «Дюна: Частина друга», виробництво якого коштувало $190 млн і ще приблизно $100 млн – на просування серед світової аудиторії.

Контекст

Друга частина «Дюни» вийшла на великі екрани 29 лютого. У перший день прокату фільм зібрав $5,2 млн у 13 країнах. Загалом стрічку покажуть у 71 країні – їй прогнозували вищі касові збори, ніж у першої частини, що заробила $402 млн.

Фільм зібрав в українських кінотеатрах за перші вихідні 32,6 млн грн. Це стало абсолютним рекордом для фільмів кінокомпанії Warner Bros. Pictures Україна з початку повномасштабного вторгнення.

Після світової прем’єри в Лондоні фільм отримав переважно позитивні відгуки кінокритиків. Друга частина «Дюни» занурює глядача в культуру фрименів і має щонайменше сім масштабних екшн-епізодів, зокрема сцену їзди на гігантському піщаному хробаку. Дія розгортається у нових локаціях, серед яких королівство барона Харконнена на індустріальній планеті Гіді Прайм. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні