Категорія
Життя
Дата

«Другої «Мавки» поки не буде». Як українське кіно вчиться існувати без грошей держави. Кейси фільмів «Конотопська відьма», «Буча» та «Дівчина, яка кричить»

Конотопська відьма, Film.ua /Film.ua Group

Без допомоги держави зняті 6 із 15 стрічок, які у 2024-му випустить дистриб’ютор Film.ua. Серед них – перший художній фільм про велику війну «Буча», хорор «Конотопська відьма» і скринлайф-драма «Лишайся онлайн». Кадр із тизера «Конотопська відьма». Фото Film.ua Group

У 2022 році держава виділила на кинематограф 1,7 млрд грн. За підтримки Держкіно з’явились найкасовіші національні стрічки – «Мавка» (бокс-офіс 156 млн грн), «Довбуш» (68,5 млн грн), «Захар Беркут» (35,5 млн). Цього року грошей майже втроє менше. Хто допомагає фінансувати ренесанс українського кіно?

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

24 квітня у прокат виходить сімейна комедія «Крашанка». Це одна з перших картин нового етапу кіновиробництва – без державної підтримки. У фільму четверо інвесторів: до продюсерів Mamas Film Production долучилися медіагрупи Starlight Media, Film.ua та Володимир Бородянський.

Без допомоги держави зняті 6 із 15 стрічок, які у 2024-му випустить дистриб’ютор Film.ua. Серед них – перший художній фільм про велику війну «Буча», хорор «Конотопська відьма» і скринлайф-драма «Лишайся онлайн». 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні