Категорія
Новини
Дата

Фонд держмайна може очолити керівник Рівненської ОВА Коваль – Арахамія

Новим головою Фонду державного майна (ФДМ) може стати чинний керівник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль, повідомив голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія. Голосування щодо кандидатури відбудеться цього тижня.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами Арахамії, цього тижня Верховна Рада звільнить одного з міністрів, а також розглядатиме ще одне кадрове призначення – нового голови Фонду державного майна.
  • «Кандидат – очільник Рівненської ОВА Віталій Коваль. Сподіваюсь, все встигнемо», – написав він.

Контекст

3 вересня президент Зеленський у вечірньому відеозверненні заявив, що Міноборони замість Олексія Резнікова має очолити голова Фонду держмайна Рустем Умєров. На думку більшості співрозмовників Forbes у ВР та ОП, причина, через яку Зеленський вирішив замінити Резнікова, – періодичні публічні скандали навколо Міноборони.

Верховна Рада 5 вересня звільнила міністра оборони Резнікова, голову Фонду держмайна Умєрова та очільницю Антимонопольного комітету Ольгу Піщанську. За інформацією народного депутата Ярослава Железняка, Піщанська мала бути призначена на посаду голови Фонду держмайна замість Умєрова, який став новим міністром оборони. За даними Forbes, функціонерка не погоджувалась на нове призначення, хоч Офіс Зеленського намагався вмовити її, повідомляли на умовах анонімності один із нардепів та представник уряду.

Водночас посаду Піщанської на чолі АМКУ вже обійняв колишній голова Донецької обласної військової адміністрації та прокурор Павло Кириленко.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні