Категорія
Новини
Дата

G7 попередила Росію про жорсткі економічні санкції у разі вторгнення в Україну. Агресія РФ викличе швидку та потужну реакцію

Міністри фінансів країн Великої сімки (G7) попередили Росію про серйозні економічні наслідки в разі подальшої військової агресії проти України. Про це йдеться в їхній спільній заяві, оприлюдненій 14 лютого.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Будь-яка подальша воєнна агресія з боку РФ проти України зустріне швидку та потужну відповідь у вигляді санкцій, наголошують глави фінансових відомств G7.
  • Країни G7 готові запровадити спільні економічні та фінансові санкції, які матимуть «масивні та негайні наслідки для російської економіки», йдеться в заяві.
  • Країни «Групи семи» продовжують ретельно стежити за ситуацією та готові й надалі надавати Україні економічну та фінансову підтримку.

Контекст

У США на початку січня представили новий пакет санкцій проти Росії у разі вторгнення до України. Документ передбачає, зокрема, заборону на операції з російськими компаніями у низці ключових секторів та відключення РФ від SWIFT.

ЄС також підготував пакет санкцій проти РФ, повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Вони стосуються низки значимих Росії сфер, зокрема високотехнологічних комплектуючих.

Велика Британія разом із союзниками готує пакет жорстких санкцій, які будуть активовані «в ту саму мить, коли нога російського солдата перетне український кордон», сказав премʼєрміністр Борис Джонсон у Києві 1 лютого.

Британія допускає конфіскацію майна російських олігархів у Лондоні, заявляла глава МЗС Ліз Трасс. Вона вважає, що бізнес-еліта та підприємства, які «просувають інтереси російського режиму», не зможуть ховатися від санкцій. За оцінками експертів, у Лондоні росіяни, які мають звʼязки з Кремлем, придбали нерухомості на $2 млрд.

11 лютого Велика Британія розширила коло росіян, проти яких зможе запровадити санкції, якщо Росія вторгнеться в Україну. Уряд Бориса Джонсона ввів у дію поправки до закону одразу після завершення візиту глави британського МЗС Ліз Трасс до Москви.

Нерухомість російських олігархів у Німеччині також може бути конфіскована у разі вторгнення Росії в Україну. Серед інших заходів – обмеження свободи пересування та замороження рахунків.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні