Категорія
Новини
Дата

Велика Британія посилила закон про санкції проти Росії. Поправки ухвалили одразу після завершення візиту глави МЗС до Москви

Велика Британія розширила коло росіян, проти яких зможе запровадити санкції, якщо Росія вторгнеться в Україну. Уряд Бориса Джонсона ввів у дію поправки до закону одразу після завершення візиту глави британського МЗС Ліз Трасс до Москви, пише ВВС.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Опублікований документ включає право запроваджувати санкції проти осіб, які залучені або були залучені до дестабілізації України, підривали, загрожували територіальній цілісності, суверенітету чи незалежності України, а також підтримують у цьому уряд Росії.
  • Поправки до закону про санкції тепер дозволяють уряду карати фізичних осіб та компанії з цілого ряду стратегічно важливих галузей: хімічної, оборонної, гірничодобувної, інформаційної та телекомунікаційної, а також фінансової.
  • Якими будуть санкції і проти кого направлені – вирішуватиме британський уряд, коли дійде до цього справа.

Контекст

Раніше Велика Британія відклала план жорстких санкцій проти РФ на тлі візиту глави МЗС до Москви. Очікувалося, що законопроект буде подано до британського парламенту до 10 лютого, проте цього не відбулося.

Британія разом із союзниками готує пакет жорстких санкцій, які будуть активовані «у ту саму мить, коли нога російського солдата перетне український кордон», сказав прем'єр-міністр Борис Джонсон у Києві 1 лютого.

У британському МЗС допускають конфіскацію майна російських олігархів у Лондоні, заявляла Ліз Трасс. Вона вважає, що бізнес-еліта та підприємства, які «просувають інтереси російського режиму», не зможуть ховатися від санкцій. За оцінками експертів, у Лондоні росіяни, які мають зв'язки з Кремлем, придбали нерухомості на $2 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні