Категорія
Новини
Дата

Grammarly закриває платформу Text Editor SDK. Сервіс для розробників працюватиме до 10 січня 2024 року

2 хв читання

Компанія Grammarly з 10 січня 2024 року припинить роботу сервісу Text Editor SDK. Про це йдеться в повідомленні на сайті компанії. Ця програма допомагає інтегрувати рекомендації сервісу Grammarly у текстові поля сторонніх веб та десктопних додатків.

Ключові факти

  • Grammarly, яка розробила платформу для допомоги в ефективній письмовій комунікації англійською мовою, повідомила, що 10 січня 2024 року Grammarly for Developers, а також функції SDK і взаємодія з користувачем будуть припинені. 
  • Компанія радить розробникам повідомити про цю зміну своїм користувачам і видалити SDK із програми до цієї дати.
  • «Ми прийняли це рішення, ґрунтуючись на отриманому досвіді та врахуванні спільноти розробників, а також надавши пріоритет розробці наших основних продуктів, які виходять за рамки допомоги в написанні, щоб полегшити багато аспектів комунікаційного робочого процесу», – йдеться в заяві.
  • Компанія не прийматиме нові реєстрації в Grammarly для розробників. Для тих, хто нещодавно зареєструвався та розглядає можливість інтеграції текстового редактора SDK, буде час до 26 липня 2023 року, щоб створити новий додаток. Проте, як зазначили в компанії, пакет Text Editor SDK більше не працюватиме в додатку після 10 січня 2024 року.

Grammarly

Компанія Grammarly заснована у 2009-му українцями Олексієм Шевченком, Максимом Литвином та Дмитром Лідером. Через 10 років – у 2019-му – Grammarly стала єдинорогом, закривши інвестиційний раунд у розмірі $90 млн. 

Сервіс Grammarly охоплює вебредактор, додатки для ПК, браузерні розширення, мобільні клавіатури, додаток для iPad, надбудову для Microsoft Office, додаток для Windows та Maс і SDK для розробників. 

За останні 10 років у Grammarly з’явилося багато конкурентів: Writesonic, Rytr, Jarvis, Peppertype.ai. Український першопроходець на ринку лідирує в більшості рейтингів за популярністю та кількістю користувачів.

Щодня Grammarly користуються 30 млн людей. Серед великих клієнтів – компанії Zoom, Cisco та Dell. Сервіс працює за підпискою, але базові функції доступні безкоштовно (так звана freemium бізнес-модель). Підписка на сервіс Grammarly Premium коштує від $12 на місяць, на сервіс Grammarly Business – від $15 на місяць за користувача. 

У глобальній команді Grammarly наразі працюють понад 900 членів команди в Європі та Північній Америці. Хаби компанії розташовані в Києві, Сан-Франциско, Нью-Йорку, Ванкувері та Берліні.

Контекст

Text Editor SDK допомагає інтегрувати рекомендації сервісу Grammarly у текстові поля сторонніх застосунків і десктопних додатків. Раніше такий процес вимагав сотень годин розробки власних моделей ШІ для опрацювання природної мови.

Платформа допомагає покращити текст за чотирма аспектами: правильність (граматика, орфографія, пунктуація тощо), чіткість, захопливість (словниковий запас та його розмаїття) і тон (формальність, ввічливість та інше).

Grammarly запустила Grammarly for Developers у вересні 2021 року. У закритому бета-тестуванні Text Editor SDK взяли участь понад 4000 розробників. Користувачі оцінили сервіс на 4,5/5. У вересні 2022 року Grammarly Text Editor SDK став загальнодоступним.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні