Категорія
Новини
Дата

Grammarly закриває платформу Text Editor SDK. Сервіс для розробників працюватиме до 10 січня 2024 року

Компанія Grammarly з 10 січня 2024 року припинить роботу сервісу Text Editor SDK. Про це йдеться в повідомленні на сайті компанії. Ця програма допомагає інтегрувати рекомендації сервісу Grammarly у текстові поля сторонніх веб та десктопних додатків.

Ключові факти

  • Grammarly, яка розробила платформу для допомоги в ефективній письмовій комунікації англійською мовою, повідомила, що 10 січня 2024 року Grammarly for Developers, а також функції SDK і взаємодія з користувачем будуть припинені. 
  • Компанія радить розробникам повідомити про цю зміну своїм користувачам і видалити SDK із програми до цієї дати.
  • «Ми прийняли це рішення, ґрунтуючись на отриманому досвіді та врахуванні спільноти розробників, а також надавши пріоритет розробці наших основних продуктів, які виходять за рамки допомоги в написанні, щоб полегшити багато аспектів комунікаційного робочого процесу», – йдеться в заяві.
  • Компанія не прийматиме нові реєстрації в Grammarly для розробників. Для тих, хто нещодавно зареєструвався та розглядає можливість інтеграції текстового редактора SDK, буде час до 26 липня 2023 року, щоб створити новий додаток. Проте, як зазначили в компанії, пакет Text Editor SDK більше не працюватиме в додатку після 10 січня 2024 року.

Grammarly

Компанія Grammarly заснована у 2009-му українцями Олексієм Шевченком, Максимом Литвином та Дмитром Лідером. Через 10 років – у 2019-му – Grammarly стала єдинорогом, закривши інвестиційний раунд у розмірі $90 млн. 

Сервіс Grammarly охоплює вебредактор, додатки для ПК, браузерні розширення, мобільні клавіатури, додаток для iPad, надбудову для Microsoft Office, додаток для Windows та Maс і SDK для розробників. 

За останні 10 років у Grammarly з’явилося багато конкурентів: Writesonic, Rytr, Jarvis, Peppertype.ai. Український першопроходець на ринку лідирує в більшості рейтингів за популярністю та кількістю користувачів.

Щодня Grammarly користуються 30 млн людей. Серед великих клієнтів – компанії Zoom, Cisco та Dell. Сервіс працює за підпискою, але базові функції доступні безкоштовно (так звана freemium бізнес-модель). Підписка на сервіс Grammarly Premium коштує від $12 на місяць, на сервіс Grammarly Business – від $15 на місяць за користувача. 

У глобальній команді Grammarly наразі працюють понад 900 членів команди в Європі та Північній Америці. Хаби компанії розташовані в Києві, Сан-Франциско, Нью-Йорку, Ванкувері та Берліні.

Контекст

Text Editor SDK допомагає інтегрувати рекомендації сервісу Grammarly у текстові поля сторонніх застосунків і десктопних додатків. Раніше такий процес вимагав сотень годин розробки власних моделей ШІ для опрацювання природної мови.

Платформа допомагає покращити текст за чотирма аспектами: правильність (граматика, орфографія, пунктуація тощо), чіткість, захопливість (словниковий запас та його розмаїття) і тон (формальність, ввічливість та інше).

Grammarly запустила Grammarly for Developers у вересні 2021 року. У закритому бета-тестуванні Text Editor SDK взяли участь понад 4000 розробників. Користувачі оцінили сервіс на 4,5/5. У вересні 2022 року Grammarly Text Editor SDK став загальнодоступним.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні