Категорія
Новини
Дата

Hugo Boss продає російський бізнес, влада схвалила угоду

Компанія Hugo Boss домовилась про продаж свого російського бізнесу оптовому партнеру Stockmann, пише Reuters. Ця угода припинить присутність німецького будинку моди у Росії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Hugo Boss разом із багатьма іншими брендами призупинила свій роздрібний бізнес у Росії невдовзі після вторгнення РФ до України у лютому 2022 року. Компанія також призупинила свою діяльність у сфері електронної комерції на російському ринку та припинила рекламу.
  • Урядова комісія Росії з продажу закордонних активів схвалила угоду, повідомляють росЗМІ, однією з умов якої є збереження всіх робочих місць.
  • Фінансові умови угоди Hugo Boss не розкрили. Росія вимагає, щоб іноземні компанії продавали активи зі знижкою щонайменше 50%.
  • «В результаті угоди Hugo Boss більше не буде в Росії під власною юридичною особою», – йдеться в заяві Hugo Boss.
  • Очікується, що угода буде закрита у третьому кварталі цього року.

Контекст

Станом на 17 грудня 1232 компанії згорнули операції у Росії та заявили про намір покинути країну. Водночас 1573 фірми поки що не збираються покидати російський ринок, працюючи без будь-яких змін. Ще 547 призупинили нові інвестиції та продовжують вичікувати.

Із понад 1500 іноземних компаній, які володіють або володіли активами в Росії, лише 304 остаточно завершили свій вихід, повідомляв KSE Institute. Потенційна вартість може сягати $25 млрд.

Нещодавній аналіз Reuters звітів компаній показав, що вихід з ринку після вторгнення Росії в Україну в 2022 році обійшовся іноземним компаніям у понад $107 млрд у вигляді списань та втраченої вигоди.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні