Категорія
Новини
Дата

ЄЦБ вимагатиме від Raiffeisen прискорити згортання бізнесу в Росії

Європейський центральний банк (ЄЦБ) направить до австрійського Raiffeisen Bank International AG (RBI), який продовжує роботу у РФ, вимогу про прискорення процесу згортання бізнесу в Росії, пише Reuters із посиланням на заяву банку.

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням RBI, банк розраховує отримати цей припис регулятора найближчим часом.
  • Відповідно до чинних вимог, кредитний портфель має суттєво скоротитися до 2026 року – на 65% до рівня третього кварталу 2023-го, як і міжнародні платежі, що виходять із Росії.
  • Після вторгнення РФ в Україну RBI заявив, що вжив істотних заходів для помʼякшення ризиків, повʼязаних із володінням ним АТ «Райффайзенбанк» у Росії, включаючи, зокрема, ризики для його капіталу та ліквідності, а також ризики, повʼязані з посиленням вимог щодо дотримання санкцій.
  • Проєкт вимог ЄЦБ виходить далеко за межі власних планів RBI щодо подальшого скорочення російського бізнесу та може негативно вплинути на варіанти RBI з продажу АТ «Райффайзенбанк», сказано в повідомленні.
  • «RBI прагне добитися деконсолідації АТ «Райффайзенбанк», зокрема шляхом продажу підрозділу», – додали в ньому.

Контекст

«Райффайзен» – один із небагатьох міжнародних банків, який продовжує працювати в Росії. Через присутність у Росії RBI перебуває під тиском з боку регуляторів та акціонерів. У березні Європейський центробанк вимагав від групи надати план дій щодо виходу з РФ. 

Наразі австрійська група RBI шукає спосіб позбутися російського активу без великих втрат.

Перевірку щодо RBI розпочало Управління контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США, а Україна включила австрійську групу до списку міжнародних спонсорів війни.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні