Категорія
Новини
Дата

ЄЦБ вимагатиме від Raiffeisen прискорити згортання бізнесу в Росії

1 хв читання

Європейський центральний банк (ЄЦБ) направить до австрійського Raiffeisen Bank International AG (RBI), який продовжує роботу у РФ, вимогу про прискорення процесу згортання бізнесу в Росії, пише Reuters із посиланням на заяву банку.

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням RBI, банк розраховує отримати цей припис регулятора найближчим часом.
  • Відповідно до чинних вимог, кредитний портфель має суттєво скоротитися до 2026 року – на 65% до рівня третього кварталу 2023-го, як і міжнародні платежі, що виходять із Росії.
  • Після вторгнення РФ в Україну RBI заявив, що вжив істотних заходів для помʼякшення ризиків, повʼязаних із володінням ним АТ «Райффайзенбанк» у Росії, включаючи, зокрема, ризики для його капіталу та ліквідності, а також ризики, повʼязані з посиленням вимог щодо дотримання санкцій.
  • Проєкт вимог ЄЦБ виходить далеко за межі власних планів RBI щодо подальшого скорочення російського бізнесу та може негативно вплинути на варіанти RBI з продажу АТ «Райффайзенбанк», сказано в повідомленні.
  • «RBI прагне добитися деконсолідації АТ «Райффайзенбанк», зокрема шляхом продажу підрозділу», – додали в ньому.

Контекст

«Райффайзен» – один із небагатьох міжнародних банків, який продовжує працювати в Росії. Через присутність у Росії RBI перебуває під тиском з боку регуляторів та акціонерів. У березні Європейський центробанк вимагав від групи надати план дій щодо виходу з РФ. 

Наразі австрійська група RBI шукає спосіб позбутися російського активу без великих втрат.

Перевірку щодо RBI розпочало Управління контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США, а Україна включила австрійську групу до списку міжнародних спонсорів війни.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні