Ілон Маск планує візит до Китаю вперше за три роки. Цього тижня зустрічатиметься з офіційними особами – Reuters /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск планує візит до Китаю вперше за три роки. Цього тижня зустрічатиметься з офіційними особами – Reuters

Getty Images

Генеральний директор Tesla Ілон Маск може відвідати Китай уже цього тижня, пише Reuters із посиланням на три джерела. Це буде його перша поїздка до країни за три роки.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Очікується, що Маск зустрінеться з високопоставленими китайськими чиновниками та відвідає завод Tesla у Шанхаї. Поїздка стане першою поїздкою Маска до Китаю з початку 2020 року, коли він відвідував завод Tesla у Шанхаї.
  • Агентство Reuters повідомило у березні, що Маск планував поїздку до Китаю і домагався зустрічі з премʼєр-міністром Китаю Лі Цяном вже у квітні.
  • Китай є другим за величиною ринком для Tesla після США, завод у Шанхаї є найбільшим виробничим центром виробника електромобілів.
  • Маск також володіє соціальною мережею Twitter, яка заборонена в Китаї, хоча деякі люди отримують доступ до неї через VPN.

Контекст

Візит відбудеться у той час, коли Tesla стикається з безліччю проблем, включаючи посилення конкуренції з китайськими автовиробниками, які експортують свої електромобілі, оскільки попит на найбільшому в світі автомобільному ринку слабшає.

Tesla ще не повідомляла про плани збільшення виробництва на своєму заводі в Шанхаї на 450 000 автомобілів на рік, хоча в квітні заявила, що побудує в Шанхаї завод із виробництва продуктів для зберігання енергії Megapack.

Розширення заводу Tesla Inc. у Шанхаї було відкладено, пише Bloomberg із посиланням на джерела, тому що китайські урядовці стурбовані такою великою присутністю цієї американської компанії на ринку та її можливим звʼязком з іншою компанією Ілона Маска – SpaceX, яка займається супутниками Starlink.

Також Китай бореться з перенасиченням потужностей у своїй автомобільній промисловості з понад 100 гравцями і застерігає про затвердження нових виробничих потужностей.

Раніше повідомлялося, що Маск планує відвідати Китай вже у квітні і домагається зустрічі з премʼєр-міністром Китаю Лі Цяном, писало Reuters із посиланням на два джерела. Втім було невідомо, що Маск має намір обговорювати з Лі, а також робити у Китаї. Запланований візит Маска також повʼязаний з тим, що Китай намагається залучити більше іноземних інвестицій, щоб допомогти зміцнити економіку, яка постраждала від трьох років обмеження від COVID.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні