Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск залишає посаду гендиректора Twitter. WSJ назвала імʼя ймовірного нового CEO

1 хв читання

Власник соцмережі Twitter Ілон Маск залишить посаду гендиректора компанії упродовж шести тижнів. Про це мільярдер написав у Twitter 11 травня увечері. Імʼя нового CEO він не назвав, тільки уточнив, що це жінка. WSJ пише, що компанію може очолити топменеджерка NBCUniversal Лінда Яккаріно.

Ключові факти

  • «Радий повідомити, що я найняв нового генерального директора для X/Twitter. Вона почне роботу через ~ 6 тижнів!», – йдеться у повідомленні Маска.
  • Він зазначив, що залишається в компанії на посаді голови ради директорів та технічного директора. 
  • За даними джерел The Wall Street Journal, голова відділу продажу реклами американської медіакорпорації NBCUniversal Лінда Яккаріно веде переговори, щоб стати новою гендиректоркою Twitter.
  • Яккаріно, яка контролює приблизно $13 млрд щорічного доходу NBCU від реклами, добре відома своїми тісними відносинами з маркетологами та рекламними агентствами, зазначає видання. Вона прихильниця жорсткої тактики ведення переговорів, і медійники називають її «оксамитовий молот».
  • Минулого місяця Яккаріно провела інтерв’ю на сцені з Маском на конференції в Маямі, під час якого вона запитала про його бачення Twitter і акцентувала на його власних іноді суперечливих твітах, зазначає WSJ.
  • Маск і Яккаріно 9 травня також разом відвідали конференцію в Напі, яку організузував рекламний гігант WPP. Вони були на сцені спина до спини, повідомило джерело Axios.
  • Як зазначає видання, Яккаріно вважається однією з найвидатніших лідерок продажів реклами в галузі, і вона внесла б рівень професіоналізму та досвіду в продажі реклами Twitter, який компанія втратила після того, як Маск став її власником.

Контекст

Ілон Маск очолив Twitter у жовтні 2022 року – після придбання компанії за $44 млрд. Попереднього гендиректора Парага Агравала та її фінансового директора Неда Сігала було звільнено. 

Масове скорочення робочих місць, добровільне звільнення співробітників та втеча рекламодавців – такими були перші результати роботи Twitter під керівництвом Маска. 

У грудні минулого року Маск запустив опитування щодо того, чи має він піти з посади голови Twitter, додавши, що дотримуватиметься результатів опитування. У підсумку 57,5% користувачів проголосували за відставку Маска.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні