Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск залишає посаду гендиректора Twitter. WSJ назвала імʼя ймовірного нового CEO

Власник соцмережі Twitter Ілон Маск залишить посаду гендиректора компанії упродовж шести тижнів. Про це мільярдер написав у Twitter 11 травня увечері. Імʼя нового CEO він не назвав, тільки уточнив, що це жінка. WSJ пише, що компанію може очолити топменеджерка NBCUniversal Лінда Яккаріно.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Радий повідомити, що я найняв нового генерального директора для X/Twitter. Вона почне роботу через ~ 6 тижнів!», – йдеться у повідомленні Маска.
  • Він зазначив, що залишається в компанії на посаді голови ради директорів та технічного директора. 
  • За даними джерел The Wall Street Journal, голова відділу продажу реклами американської медіакорпорації NBCUniversal Лінда Яккаріно веде переговори, щоб стати новою гендиректоркою Twitter.
  • Яккаріно, яка контролює приблизно $13 млрд щорічного доходу NBCU від реклами, добре відома своїми тісними відносинами з маркетологами та рекламними агентствами, зазначає видання. Вона прихильниця жорсткої тактики ведення переговорів, і медійники називають її «оксамитовий молот».
  • Минулого місяця Яккаріно провела інтерв’ю на сцені з Маском на конференції в Маямі, під час якого вона запитала про його бачення Twitter і акцентувала на його власних іноді суперечливих твітах, зазначає WSJ.
  • Маск і Яккаріно 9 травня також разом відвідали конференцію в Напі, яку організузував рекламний гігант WPP. Вони були на сцені спина до спини, повідомило джерело Axios.
  • Як зазначає видання, Яккаріно вважається однією з найвидатніших лідерок продажів реклами в галузі, і вона внесла б рівень професіоналізму та досвіду в продажі реклами Twitter, який компанія втратила після того, як Маск став її власником.

Контекст

Ілон Маск очолив Twitter у жовтні 2022 року – після придбання компанії за $44 млрд. Попереднього гендиректора Парага Агравала та її фінансового директора Неда Сігала було звільнено. 

Масове скорочення робочих місць, добровільне звільнення співробітників та втеча рекламодавців – такими були перші результати роботи Twitter під керівництвом Маска. 

У грудні минулого року Маск запустив опитування щодо того, чи має він піти з посади голови Twitter, додавши, що дотримуватиметься результатів опитування. У підсумку 57,5% користувачів проголосували за відставку Маска.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні