Категорія
Новини
Дата

Інтерпайп відновила постачання труб для проєкту у нафтогазоносному басейні Духан на Близькому Сході

Українська промислова компанія «Інтерпайп» відновила постачання сталевих труб на адресу Qatar Petroleum, однієї з найбільших нафтовидобувних компаній на Близькому Сході, йдеться у пресрелізі.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Інтерпайп» почала співпрацювати з Qatar Petroleum у 2020 році, але після вторгнення російських військ в Україну постачання труб було призупинене.
  • Минулоріч «Інтерпайп» відновила співпрацю з Qatar Petroleum. На кінець року було відвантажено понад 4000 т лінійних безшовних труб, які використовуватимуться у проєкті Dukhan Field Flowlines для прокладання трубопроводів у нафтогазоносному басейні Духан.
  • У Qatar Petroleum одні з найжорсткіших технічних вимог на Близькому Сході, зазначив Артем Артемов, директор з продажу труб «Інтерпайп» на ринки Близького Сходу, Азії та Африки.
  • За його словами, успішне виконання контракту дозволить взяти участь у подальших стадіях проєкту Dukhan Field Flowlines й допоможе у прекваліфікаціях в інших нафтогазових компаніях Катару.

Контекст

У жовтні минулого року «Інтерпайп» заявила, що попри війну продовжує розвивати відносини з нафтогазовими компаніями в Перській затоці й прагне увійти до кола найбільших постачальників преміальних OCTG-труб на Близькому Сході.

Завод «Інтерпайп Ніко Тьюб» уперше відвантажив до Іраку партію обсягом 850 т обсадних і насосно-компресорних труб із преміальним різьбовим зʼєднанням UPJ-M.

Ці труби використовуються для видобування нафти та газу, що є провідною галуззю економіки Іраку. Вона займає понад 90% промислового виробництва країни.

«Інтерпайп» перебуває у стабільній фінансовій ситуації, відновлює реалізацію інвестиційних проєктів, які були призупинені з початку війни, заявив наприкінці серпня минулого року гендиректор «Інтерпайп» Андрій Коротков.

За його словами, фінансова ситуація в компанії стабільна: євробонди обслуговуються відповідно до графіків і підписаних договорів, усі зобовʼязання перед зовнішніми кредиторами та інвесторами, а також зобовʼязання щодо реструктуризації старих боргів виконуються за планом.

Наразі у «Інтерпайпа» немає довгих кредитних ліній в українських і закордонних банках. «Я маю на увазі операційне кредитування. У нас вистачає свого оборотного капіталу», – наголосив гендиректор.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні