Категорія
Новини
Дата

Інвестори Twitter подали до суду на Ілона Маска. Вони вважають, що своїми твітами Маск хоче збити ціну угоди

Інвестори соціальної мережі Twitter подають до суду на Ілона Маска й саму соцмережу через маніпуляції під час угоди з купівлі компанії. Про це повідомляє BBC.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • На думку інвесторів, Маск порушив каліфорнійські корпоративні закони. Його «неправдиві заяви та маніпулювання ринком створили хаос у штаб-квартирі Twitter у Сан-Франциско», стверджується в позові.
  • Також там зазначається, що Маск отримав фінансову вигоду, коли приховував свій план угоди з Twitter. Через такі маніпуляції акції компанії впали на 27%. Станом на 27 травня вони торгуються за ціною $39,52, тоді як угода Маска передбачає $54,2 за акцію.
  • У позові також стверджується, що кілька твітів, опублікованих Маском з аудиторією в 95 млн підписників, «вводять в оману». Ідеться зокрема про пост, у якому Маск сказав, що його заявку на поглинання компанії призупинено через сумніви щодо кількості фейкових акаунтів на платформі. «Твіт від 13 травня являв собою спробу маніпулювати ринком акцій Twitter, оскільки він знав про фейкові акаунти», – йдеться у позові.
  • Френк Боттіні, який є одним з адвокатів, що представляють інвесторів Twitter, сказав ВВС, що позов було подано, оскільки Маск «продовжує принижувати компанію, яку він хоче купити за $44 млрд, намагаючись переглянути ціну покупки». «Скарга, яку ми подали в Сан-Франциско, спрямована на притягнення Маска до відповідальності за його незаконну поведінку», – сказав Боттіні.
  • Аналітики припускають, що Ілон Маск може шукати способи зменшити свою пропозицію про поглинання або відмовитися від угоди.

Контекст

25 квітня мільярдер Ілон Маск домовився із керівництвом Twitter про купівлю соцмережі за $44 млрд. Акціонери отримають по $54,2 за кожну звичайну акцію. Це майже на 40% більше за вартість акцій на 1 квітня, коли Маск оголосив про придбання 9% акцій. Закрити угоду планується до кінця 2022 року.

Раніше Маск оприлюднив пакет фінансування в розмірі $44 млрд для своєї пропозиції щодо поглинання Twitter. Документ він подав до американської Комісії з цінних паперів та бірж. $25,5 млрд бізнесмену погодилися позичити кілька банків на чолі з Morgan Stanley, який надасть кредит на $12,5 млрд під заставу акцій Tesla. Ще $21 млрд Маск був готовий надати особисто. 

Маск має близько 90 млн підписників у Twitter. Після придбання 9,2% компанії у березні він почав висловлювати пропозиції щодо змін у її діяльності: від перетворення штаб-квартири Twitter у Сан-Франциско на притулок для безхатьків та додавання можливості редагування твітів до надання автоматичних позначок преміум-користувачам.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні